Mozaik
EUROSONG KLADIONICE

Malta je favorit za pobjedu, a Albina će proći u finale
Objavljeno 22. travnja, 2021.
Hrvatskoj je koeficijent porastao. Prije dva tjedna on je iznosio 100, a danas iznosi 150

Još nas nešto manje od mjesec dana dijeli od Eurosonga 2021. i napetost iz dana u dan raste. Izvođači se marljivo pripremaju za nastup, a portal eurosong.hr odlučio je ponovno baciti pogled na kladionice i vidjeti tko su glavni favoriti za pobjedu.


I dalje je najveći favorit za pobjedu predstavnica Malte Destiny Chukunyere s pjesmom "Je Me Casse". Koeficijent na pobjedu malteške predstavnice iznosi 7/2, no i dalje se crveni, što znači da bi uskoro moglo doći i do promjene na vrhu. Iako do promjene na vrhu, bar zasad, nije došlo, promjena se dogodila na drugoj poziciji. Predstavnica Francuske Barbara Pravi s trenutnim koeficijentom od 9/2 preskočila je švicarskog predstavnika Gjon’s Tearsa te tako postala drugi favorit za pobjedu. Gjon’s Tears trenutno je treći favorit za pobjedu, s koeficijentom 5, a prije dva tjedna držao je drugu poziciju s koeficijentom 9/2. Još je nešto ovdje bitno naglasiti. Koeficijenti za pobjedu Barbare Pravi i dalje padaju pa postoji mogućnost da francuska predstavnica zasjedne i na prvo mjesto favorita za pobjedu. Kao četvrtog favorita za pobjedu kladionice vide Italiju, kojoj koeficijent sada iznosi 10, a prije dva tjedna iznosio je 13. Do pada koeficijenta došlo je i kod Bugarske, koja je trenutno peti favorit za pobjedu, s koeficijentom 12.


Koeficijent je znatno pao Srbiji, koja trenutno drži koeficijent 125. Odmah iza Srbije nalazi se Hrvatska, čiji je koeficijent porastao. Prije dva tjedna on je iznosio 100, a danas iznosi 150. Do pada koeficijenta došlo je i kod Sjeverne Makedonije i Slovenije. Koeficijent Sjeverne Makedonije trenutno iznosi 200, a slovenski 300.


Što se tiče prvog polufinala, kladionice i dalje predviđaju prolazak u finale istim zemljama kao i prije dva tjedna. Jedina je razlika u tome što su koeficijenti pojedinih zemalja porasli, ali i dalje je poredak prvih deset zemalja gotovo isti. Jedini veći pomak bilježi Norveška, čiji je koeficijent s 3/8 pao na 2/9. Hrvatska drži nepromijenjen koeficijent i kladionice joj i dalje predviđaju ulazak u finale, a to se ne može reći za Sjevernu Makedoniju i Sloveniju.


Ni u drugom polufinalu nema većih promjena. U igri za finale i dalje je istih deset zemalja kao i prije dva tjedna, a do manjih promjena došlo je u poretku i koeficijentima nekih zemalja. Jedna od zemalja čiji je koeficijent drukčiji je Srbija, čiji trenutni koeficijent iznosi 4/7, a iznosio je 11/21.
Podsjetimo, prvo polufinale, u kojem će nastupiti i naša Albina Grčić, na rasporedu je 18. svibnja 2021.


Tanja Kvorka
Francuska
MOGLA BI

POSTATI

FAVORIT
INTERVAL U POLUFINALU: "THE POWER OF WATER"
Pjevačica Davina Michelle i glumica Thekla Reuten nastupat će u prvom polufinalu Eurosonga u sklopu interval acta pod naslovom "The Power of Water", tijekom kojeg će nam dočarati povezanost Nizozemske s čarima vode. Snimljene su scene Delta Worksa, velikog niza građevinskih projekata čija konstrukcija uglavnom uključuje brane, pregrade i nasipe u svrhu zaštite nizozemskog tla od morskih struja. Tijekom nastupa koristit će se proširena stvarnost, koja će dovesti vodeni svijet u Ahoy Arenu kako bi se gledateljima što slikovitije prenijela poruka. Thekla Reuten igrat će ulogu vode, a glazbu za ovaj šou posebno je osmislila Davina Michelle sa svojim autorskim timom.
Najčitanije iz rubrike