Osijek
PRIJAVE NA NATJEČAJ DO 30. TRAVNJA

Uključi se, kreiraj budućnost Europe
Objavljeno 21. travnja, 2021.
Natječaj "Kreiraj Europu budućnosti", koji organiziraju zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak i Klub zastupnika Europske pučke stranke, osmišljen je kako bi se mlade u dobi od 18 do 25 godina potaknulo na promišljanje i aktivno sudjelovanje svojim doprinosom o Europi budućnosti u kojoj bi željeli živjeti.

Natječaj je otvoren uoči pokretanja višejezične digitalne platforme Europske komisije za sudjelovanje građana u Konferenciji o budućnosti Europe. Višejezična digitalna platforma omogućit će građanima iz cijele Europe da izravno pridonesu Konferenciji i iznesu svoja stajališta o bilo kojoj temi koju smatraju važnom za budućnost EU-a.

Tri će najbolja rada biti objavljena na službenoj stranici https://suncanaglavak.eu/, a autor/ica najbolje vizije europske budućnosti dobit će prigodu posjetiti Europski parlament, gdje će ga/ju ugostiti zastupnica Sunčana Glavak i potpredsjednica Europske komisije zadužena za Konferenciju o budućnosti Europe Dubravka Šuica. Radovi mogu imati do 2000 riječi, a zajedno s kontaktima autora treba ih poslati na adresu elektroničke pošte info@suncanaglavak.eu. Predaja radova traje do 30. travnja, a sudionici natječaja trebaju u deset točaka predstaviti svoju viziju budućnosti Europe i opisati svoje prioritete, ili ono što bi promijenio/la. Teme mogu biti raznolike, od gospodarstva, socijalnih prilika, budućnosti mladih, ispravljanja nejednakosti, jačanja Hrvatske u europskom i globalnom okruženju, zdravstva, malog i srednjeg poduzetništva, obrazovanja i brojnih drugih.

"Mi, zastupnici u Europskoj pučkoj stranci, želimo da Konferencija o budućnosti Europe bude platforma koja će iznjedriti konkretne prijedloge što građani žele promijeniti u Europskoj uniji. Pozivam građane na uključivanje u projekt Konferencije kako bi buduća transformacija Europske unije odražavala vrijednosti i ideje naših građana, a samim time i izazove današnjice s kojima se suočavamo kao pojedinci i zajednica", izjavila je zastupnica Sunčana Glavak, članica Radne skupine Europske pučke stranke o Konferenciji o budućnosti Europe. I.R.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike