Osijek
POTPORA KAMPANJI "I JA ŽELIM ČITATI”

Biciklijada Filozofskog fakulteta do Kopačkog rita
Objavljeno 20. travnja, 2021.
I ove godine tradicionalna biciklijada Filozofskog fakulteta Osijek održat će se u subotu, 24. travnja, s početkom u 9 sati. Budući da je broj sudionika zbog epidemioloških uvjeta ograničen, biciklijada će se održati i u virtualnom obliku, i to u produženom trajanju, od petka do nedjelje.

Biciklijada se i ove godine organizira u znak potpore nacionalnoj kampanji za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati”. Organizator je biciklijade Filozofski fakultet Osijek u suradnji s Klubom studenata informacijskih znanosti Libros, Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek, Društvom knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema te osječkim ogrankom Hrvatskog čitateljskog društva.

Okupljanje sudionika predviđeno je na parkiralištu Filozofskog fakulteta (L. Jaegera 9), a ovogodišnja je ruta Osijek - Kopački rit. Zbog epidemioloških uvjeta sudjelovanje u fizičkoj biciklijadi potrebno je prijaviti najkasnije do petka, 23. travnja, u 15 sati na e-mail: biciklijada@ffos.hr. Maksimalan broj sudionika je 25. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime te dob sudionika. Osobe mlađe od 18 godina trebaju imati pratnju, a za sudionike mlađe od 16 godina obvezno je nošenje zaštitne kacige.

U virtualnoj biciklijadi mogu sudjelovati svi građani, a posebno se pozivaju studenti. Sudionici sudjeluju u virtualnoj biciklijadi tako da tijekom vikenda (od 23. do 25. travnja) odvoze rutu prema vlastitom izboru, neovisno o tome gdje se nalaze (u Hrvatskoj ili svijetu). Kao dokaz o sudjelovanju potrebno je na e-mail adresu biciklijade poslati snimke svoje aktivnosti, u bilo kojoj aplikaciji (npr. SportsTracker, Strava itd.), na kojoj je vidljiva kilometraža, a poželjno je da se pošalju i fotografije snimljene tijekom bicikliranja. Poruku sa snimkom potrebno je poslati najkasnije do ponedjeljka, 26. travnja, u 15 sati.

U slučaju lošeg vremena biciklijada se odgađa. V.T.
Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike