Mozaik
SNIMA SE SITCOM

U seriji “Minus i plus”
glume i Areta Ćurković,
Damir Lončar i Nela Kocsis
Objavljeno 21. travnja, 2021.
U zagrebačkom studiju Katran počelo je snimanje nove HRT-ove humorističke serije "Minus i plus" prema konceptu i scenariju Ognjena Sviličića. Ovu dvanaestodijelnu seriju za HRT snima produkcijska kuća Maxima film, režiju potpisuje Aldo Tardozzi, izvršni producent je Hrvoje Habeković, a producent Damir Terešak.

- Riječ je o klasičnom sitcomu prilagođenom našem mentalitetu. Ona naime crpi humor iz svakodnevnog života, to su situacije u kojima smo se svi našli i na neki način opisuje Hrvatsku. To je upravo vrsta humora kakav trebamo u ovim vremenima - najavio je Sviličić.

"Minus i plus" priča je o mlađem bračnom paru Luciji i Kruni, koji su uletjeli u brak, a da se prije toga zapravo uopće nisu dobro upoznali. Lucija je razigrana Dalmatinka, televizijska voditeljica na lokalnoj televiziji, bezbrižna, vesela, povremeno lakomislena i površna, a Kruno ozbiljan i staložen odvjetnik iz Zagreba. Posve su različiti po karakteru i mentalitetu, te ne poznaju dobro obitelji, prijatelje ni prošlost druge strane. U seriji pratimo kako pokušavaju izići na kraj sa svim stvarima koje im smetaju jedno kod drugoga: od ophođenja s ljudima, različitim ukusima u hrani i odijevanju pa sve do obitelji koje su posve različite. Ipak, njihova je ljubav dovoljno jaka kako bi mogli prihvatiti različitosti. Osim Lucije i Krune, serija prati i odnose Kruninih roditelja, majke Emilije (glumice) i oca Filipa (profesor filozofije), čiji je brak u mnogočemu nezreliji od Krunina i Lucijina.

Redatelj Aldo Tardozzi kaže kako je scenarij vrlo zanimljiv te kako je posebno zadovoljan ekipom, kako onom ispred, tako i onom iza kamere. U glavnim su ulogama Iva Jerković kao Lucija, Igor Kovač kao Kruno, Ksenija Pajić kao Emilija, Damir Lončar kao Filip, Stipe Radoja kao Jure, Arijana Čulina kao Ivanka i Filip Radoš kao tata Vinko. U ostalim ulogama: Areta Ćurković, Irena Tereza Prpić, Domagoj Mrkonjić, Mladen Čutura, Nela Kocsis i dr. Za najavnu špicu korištena je pjesma Tončija Huljića "Minus i plus", u glazbenoj obradi Mate Matišića.

Planirani završetak snimanja je početkom lipnja 2021., a gledatelji će seriju moći pratiti u jesenskoj shemi 2021/22. T.K.
Riječ je o klasičnom sitcomu prilagođenom našem mentalitetu, kaže Ognjen Sviličić
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

Najčitanije iz rubrike