Crna kronika
TEK DOBIO VOZAČKU DOZVOLU I SKRIVIO TRAGEDIJU

Dvojica mladića poginula u sudaru
Objavljeno 20. travnja, 2021.
Diljem Hrvatske nastavljaju se cestovne tragedije, a najteža se dogodila u ponedjeljak, u 22.25 sati, na zadarskom području. Dva mladića, u dobi od 21 i 20 godina, poginula su u stravičnom sudaru kod prigradskog zadarskog naselja Kožino. Očevidom je utvrđeno kako je za sudar kriv 18-godišnji vozač Mercedesa, jer na raskrižju nije poštivao prednost prolaska. Vozačku dozvolu dobio je tek nedavno.

- U prometnoj nesreći, u vozilu Fiat na mjestu događaja smrtno su stradala dva mladića, 21-godišnji vozač i 20-godišnji putnik. Na mjestu događaja intervenirali su zadarski vatrogasci koji su izvukli preminulog vozača i putnika - navodi se u priopćenju Policijske uprave zadarske. Nesreća se dogodila u ponedjeljak, oko 22 sata i 25 minuta, na državnoj cesti 306, kod mjesta Kožino, a skrivio ju je 18-godišnjak, vozač Mercedesa zadarskih registracijskih oznaka, dok se sa sporedne ceste priključivao na glavnu cestu. Policija nakon dovršenog očevida ističe da se 18-godišnji vozač nije zaustavio kod znaka stop, nego je ušao u raskrižje i nije propustio vozila koja se kreću na cestu u koju se uključuje. “Tom prilikom, zbog nepoštivanja prednosti prolaska, s prednjim dijelom automobila udara u lijevi bočni dio osobnog automobila Fiat, kojim je upravljao 21-godišnji vozač”, navodi policija.

Nakon sudara Fiat, je sletio s kolnika i bočnim dijelom udario u prometni znak i ogledalo, reklamni pano, pa u betonski zid, od kojeg se odbio, nakon čega se vraća na kolnik gdje se zaustavlja okrenut na bočnom dijelu. U službenim prostorijama policije u tijeku je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim vozačem zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu koje će, doznajemo, zatražiti istražni zatvor za 18-godišnjaka.
M.Bu./H
DVIJE TEŠKE NESREĆE I U UTORAK
Još su dvije osobe poginule i u utorak. Oko 8.20 sati, kod Svetog Ivana Zeline jedna je osoba poginula, a dvije su lakše ozlijeđene. Nesreća se dogodila u mjestu Tomaševec, gdje je došlo do slijetanja vozila s kolnika. Druga pogibija u utorak zbila se oko 11.50 sati, u tunelu Mala Kapela, na autocesti A1, u smjeru juga. Smrtno je stradao muškarac, a druga osoba zadobila je tjelesne ozljede. Kako se zbog radova promet odvijao samo kroz jednu tunelsku cijev, promet je bio obustavljen u potpunosti, pa se preusmjeravao s A1.
Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike