Regija
KANDIDATI HDZ-A U BIZOVCU I PETRIJEVCIMA

U utrci za načelnike su Hrvoje Sudar i Ivo Zelić
Objavljeno 20. travnja, 2021.
BIZOVAC/PETRIJEVCI

U nazočnosti potpredsjednika HDZ-a i predsjednika ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije Ivana Anušića, u Bizovcu i Petrijevcima jučer su službeno predstavljeni kandidati HDZ-a za načelnike općina Bizovac i Petrijevci. U utrku za načelnika Općine Bizovac ulazi Hrvoje Sudar, a za Općinu Petrijevci dugogodišnji načelnik Ivo Zelić.

Hrvoje Sudar sumještanima je poznat kao upravitelj Voćarske zadruge Jabuka u Bizovcu, koja već devet godina okuplja voćare koji se bave ekološkom proizvodnjom i koji većinu svojih proizvoda izvoze. Nakon završetka srednje škole bavi se privatnim poduzetništvom. Aktivan je član kulturno-umjetničkog društva u Bizovcu. Oženjen je i otac jednog djeteta. Prilikom predstavljanja Sudar je posebno istaknuo da je bizovačkoj općini potreban snažniji razvoj. "Premda je Bizovac danas veliko gradilište, ključno je da Općina Bizovac ne smije trošiti vlastiti novac na kapitalne projekte, već da kapitalne investicije moraju biti financirane iz fondova Europske unije, što dosad nije bio slučaj", ustvrdio je Sudar. Njegovu je kandidaturu podržao i Ivan Anušić istaknuvši da je Hrvoje Sudar jedan od rijetkih voćara koji proizvodi jabuku u svom voćnjaku, koji je izgradio vlastitu hladnjaču i "od kojeg su učili mnogi i na županijskoj razini".

Jedan od najdugovječnijih općinskih načelnika u Slavoniji i Baranji, koji je na čelu Općine Petrijevci od njezina osnutka, Ivo Zelić, kreće u nadmetanje za još jedan mandat kao kandidat HDZ-a. Svoju kandidaturu Zelić je jučer i službeno predstavio osvrnuvši se na učinjeno u proteklom razdoblju, kapitalne projekte, kao i planove za nastavak intenzivnog razvoja petrijevačke općine. L. Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike