Regija
JUČER POČELI UPISI, DO PODNEVA UPISANO 26 DJECE

Vrtić se otvara 3. svibnja, može primiti 50 mališana
Objavljeno 20. travnja, 2021.
GRADIŠTE

U ponedjeljak, 3. svibnja, svoja vrata otvara Dječji vrtić “Mali svijet” u Gradištu. Smješten je u prizemlju novouređenog Centra za djecu, odrasle i umirovljenike u središtu sela.

Za projekt rekonstrukcije zgrade bivšeg Društvenog doma Općini je iz EU poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj iz Mjere 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” odobreno 7.428.000 kuna. Namjera općinskih čelnika bila je s pomoću EU sredstava oživiti taj prostor i staviti ga u funkciju društvene nadgradnje. Iz općinskog su proračuna osigurana dodatna 1,2 milijuna kuna. U novom, moderno uređenom i opremljenom prostoru djeca će imati odlične uvjete za boravak, a odgojiteljice za kvalitetan rad s mališanima.

- Cilj nam je bio našim najmlađim sumještanima omogućiti kvalitetne uvjete za rast i razvoj, kao što to imaju i njihovi vršnjaci diljem Hrvatske i vjerujem da smo u tome uspjeli. U vrtiću će se provoditi razne aktivnosti učenja u timu i socijalizacija, što je vrlo važno za dugoročnu dobrobit djeteta - kaže načelnik Srećko Papac.

Kapacitet je 50 djece vrtićke dobi od tri do šest godina, a anketa koju je Općina provela među roditeljima pokazala je da je 90 posto njih zainteresirano za pohađanje vrtića.

Jučer su počeli upisi, a od ravnateljice-odgojiteljice Snježane Ivić doznajemo da je već do podneva upisano 26 mališana.

- Od jutros je odaziv roditelja iznenađujuće dobar i jako smo zadovoljni. Već smo prvog dana napunili jednu grupu i možemo planirati upis još jedne skupine od 25 mališana, a tada bismo zaposlili još dvije odgojiteljice - ističe Ivić. Uz nju su za sada zaposlene još jedna odgojiteljica te servirka-spremačica.

- Jako se veselimo, ovo je prvi put u povijesti Gradišta da se otvara ovakva ustanova i svi su na neki način uzbuđeni i ushićeni. To će za našu djecu, ali i njihove roditelje, jako puno značiti, i s početkom rada dječjeg vrtića otvaramo novu stranicu u povijesti našeg sela - poručuje.

Ovisno o mogućnostima Općine, nastojalo se roditelje što manje financijski opteretiti. Njihov udio sufinanciranja u ekonomskoj cijeni boravka djeteta u vrtiću iznosi 485 kuna.

Općina će preko javne nabave odabrati dobavljača koji će dostavljati kuhane obroke za Dječji vrtić “Mali svijet”.
M. Lešić Omerović
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike