Osijek
SURADNJA FERIT-A I EKONOMSKOG FAKULTETA

Komercijalna podrška za inovacije
Objavljeno 20. travnja, 2021.
FERIT je pozvao svoje studente koji imaju inovativne ideje da se prijave na natječaj otvoren za akademsku godinu 2020./21., kako bi ostvarili mogućnost besplatnih konzultantskih usluga stručnjaka kroz projekt koji provodi Ekonomski fakultet u Osijeku.

Cilj projekta je osigurati jači spin-off studentskih poslovnih ideja te studentima koji imaju poslovne ideje osigurati pomoć u komercijalizaciji njihovih inovativnih poslovnih ideja i rješenja. Partneri na projektu imaju dugogodišnje iskustvo u upravljanju i komercijalizaciji inovacija.

Kroz tri zoom susreta, što je obveza studenata koji se žele uključiti u projekt, studenti će se imati priliku upoznati s drugim studentima diljem svijeta koji također razvijaju svoje poslovne ideje, raditi timski na razvoju poslovnih ideja te odabrati konzultantsku pomoć (eksperta za područje inovacija te eksperta za poslovanje).

Studenti imaju priliku da baš njihove ideje budu odabrane za nastavak suradnje te će im biti ponuđena pomoć u pronalasku investitora i izvora financiranja, povezivanje s drugim poslovnim subjektima (dobavljači, kupci, partneri), pomoć u razvoju poslovne strategije i poslovnog modela te pomoć eksperata tijekom cijelog procesa pripreme i lansiranja proizvoda na tržište. Prihvaćaju se i inovativne ideje vezane uz razvoj usluga.

Oni studenti koji su već izradili svoje poslovne planove i prototipove proizvoda u suradnji s FERIT-om i njegovim partnerima, moći će svoje poslovne planove dodatno razraditi i složiti poslovni model za svoje poduzetničko djelovanje na tržištu.

Oni studenti koji tek namjeravaju aplicirati na FERIT-ov natječaj, koji je otvoren za 2020./2021., mogu dobiti znanje i pomoć pri razradi ideje, pisanju prijave za natječaj.

Prednost kod izbora za daljnju potporu u drugoj fazi suradnje imaju ideje koje potiču cirkularnu ekonomiju (iskorištavanje sekundarnih sirovina) te koje su usklađene s UN-ovim ciljevima održivog razvoja. Više informacija studenti mogu pronaći na web-stranici FERIT-a: https://www.ferit.unios.hr/. V.T.
Suradnja 14 europskih sveučilišta
Ulazak u ovaj projekt jedinstvena je prilika za studente Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, jer im omogućava umrežavanje s 14 europskih sveučilišta te pomoć najboljih europskih institucija fokusiranih na razvoj i komercijalizaciju inovacija. Sudjelovanje na ovom projektu mogućnost je potpore svima koji se žele prijaviti. Kroz ovaj projekt detaljnije bi razradili svoje ideje i ostvarili mogućnost slaganja kvalitetnije prijave na natječaj za akademsku godinu 2020./21. Za sva daljnja pitanja studenti se mogu obratiti prof. dr. sc. Dominiki Crnjac Milić.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike