Autoglas
PREDSTAVLJEN NA AUTOSALONU U ŠANGAJU

Nissan X-Trail od sljedećeg ljeta na europskom tržištu
Objavljeno 20. travnja, 2021.

Nissanovu ponudu dojmljivih crossovera sljedećeg će ljeta zaokružiti posve novi X-Trail, koji je svijetu predstavljen na Šangajskom salonu automobila. Baš kao i Qashqai, temeljit će se Alijansinoj platformi CMF-C, čija iznimno napredna arhitektura omogućuje ugradnju pogona e‑POWER i implementaciju najnaprednijih sustava za pomoć u vožnji, kao i veću uglađenost te dinamične performanse.

Posve novi X-Trail četvrta je generacija uspješnih SUV-ova namijenjenih obiteljima. Budući da počiva na načelima kojima prethodne generacije duguju svoj uspjeh, nudit će fleksibilnu i svestranu unutrašnjost za kupce željne pustolovina i najnovije tehnologije. Nova će inačica zadržati sklopivu treću klupu aktualnog modela, idealnu za dijeljenje dragocjenih trenutaka s obitelji i prijateljima izvan kuće, pri čemu će ostati dovoljno kompaktna kako bi se olakšalo parkiranje.

Posve novi X-Trail bit će dostupan s motorom e-POWER, jedinstvenom inovacijom iz Nissana i ključnom komponentom u strategiji inteligentne mobilnosti. Jedinstveno obilježje sustava e-Power je da se benzinski motor upotrebljava samo za proizvodnju električne energije, a kotače pokreće isključivo električni motor. To znači da motor uvijek radi u optimalnom rasponu okretaja, čime se smanjuje potrošnja i emisije CO2 u usporedbi s konvencionalnim motorima s unutarnjim izgaranjem. Taj inovativni pogonski sklop idealan je za kupce koji žele iskusiti prednosti elektrificiranog motora, ali nisu spremni za prelazak na potpuno električna vozila.

Inačica X-Traila s pogonom na sve kotače i dalje će biti logičan izbor za pustolovne obitelji, koje će uživati u njezinoj robusnoj svestranosti i naprednom pogonu koji se prilagođava svim uvjetima na cesti ili izvan nje. Kada stigne na tržište, u ljeto 2022., novi X-Trail zaokružit će potpuno obnovljenu ponudu dojmljivih Nissanovih crossovera. Novi X-Trail još je jednom dokazao Nissanovu hrabrost, inovativnost i predanost elektrifikaciji pod zastavom Nissanova plana za transformaciju poslovanja Nissan NEXT.

- X-Trail zadržava sve odlike koje ga čine tako uspješnim još otkako je predstavljen, 2001. Novi model bit će još učinkovitiji, uglađeniji, svestraniji i bogatiji praktičnom tehnologijom. Novo pojačanje u našoj obitelji crossovera ujedno je izvrsna ponuda za kupce koji traže elektrificirani SUV za svakodnevnu uporabu -rekao je Guillaume Cartier. M.Bugarić
Sam quam qui dolore lam earibus dandis et esto dolupta illecta sum am eost, si blaborerit mi, si volecup