Sport
BSK NEPORAŽEN U 26. KOLU DRUGE HNL

Oslabljeni Bjelobrđani uzeli bod na Krimeji
Objavljeno 18. travnja, 2021.
Jesenski rekorderi s deset remija, Bjelobrđani su do prvog proljetnog došli tek u devetom kolu nastavka drugoligaškog prvenstva. Na gostovanju u Rijeci, gdje ih je dočekao protivnik koji ih je prošloga listopada uvjerljivo porazio na domaćem terenu, a za subotnji uzvrat trener Tomislav Steinbrückner nije mogao računati na tercet iz udarne postave. Čikvar se nije oporavio od ozljede, a akumulirane žute kartone imali su Dabro i kapetan Dalić, tako da je na Krimeji momčad izveo Gvozdenović. Na terenu je bura ometala i nogometaše BSK-a i Orijenta 1919 za kreiranje više prigoda, iz kojih bi eventualno pao i pogodak. Nije ih bilo, a njima su u prvom dijelu bliže bili domaćini. Prvu (polu)prigodu imao je Črnko u 18. minuti kada je iz okreta efektno šutirao, a lopta zamalo promašila okvir vrata. Četiri minute kasnije Fućak se u kaznenom prostoru odlučio na dribling, nakon čega je lopta stigla do Hodžića, čiji je udarac s vrha 16-erca zaustavio gostujući vratar. U 25. minuti ponovno je Črnko isprobao svoj udarac s vrha kaznenog prostora, a lopta otišla nedaleko vratnice da bi potom (29.) poslao loptu u malu mrežu s vanjske strane. Gostujući "žuto-plavi" istodobno su zaprijetili samo jednom u 25. minuti kada je Bajić neometan šutirao glavom, ali nedovoljno jako i precizno. Nastavak nije bio ni približno tako sadržajan kao prvo poluvrijeme, a u njemu su igrači BSK-a uspjeli preseliti igru na domaću polovicu, ali pritom stigli samo do situacije u 56. minuti. Bajić je tada šutirao s 15 metara, a loptu je nadomak Berkovićevih vrata zaustavio blok "crvenih". D.L.


Standings provided by SofaScore LiveScore
ORIJENT 1919 0

BSK 0

RIJEKA - Stadion na Krimeji. Bez gledatelja. Sudac: Tomislav Bionda (Zaprešić). Žuti kartoni: Hodža. Švrljuga (Orijent 1919), Majtanić, Župan i Periša (BSK). Crvenih kartona nije bilo.

ORIJENT 1919: Berković, Smolčić, Mulac, Tadejević, Švrljuga, Hodža (od 58. Gadže), Putnik, Fatić, Črnko, Monjac, Fućak.

BSK: Đilas, Gavrić, Majtanić, Gbane, Župan, Ilić, Periša, Bajić (od 67. Aleksić), Gvozdenović, Vrdoljak (od 77. I. Mihaljević), Mišić.
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike