Sport
LIGA ZA PRVAKA KOŠARKAŠICA

“Mursašice” izgubile na Seninu oproštaju
Objavljeno 19. travnja, 2021.

Košarkašice Murse Vrijednosnica Osijek porazom su se oprostile od svog parketa za ovu sezonu. U pretposljednjem, 9. kolu Lige za prvaka u osječkoj dvorani Jug gostovala je Trešnjevka i slavila 76:57.

Bila je to utakmica za prestiž, obje ekipe izgubile su izglede za jedno od prva dva mjesta tablice koja vode u veliki finale, ali obje su ekipe samim plasmanom u doigravanje za prvaka ostvarile klupske ambicije.

Ono najvažnije dogodilo se uoči utakmice. Na parketu Juga priređena je mala ceremonija u čast Sene Matešić (djevojački Pavetić) koja je u 36. godini odlučila povući se s parketa. Najbolja košarkašica koju je Osijek imao, nekadašnja hrvatska reprezentativka i igračica sa zavidnom inozemnom karijerom, prije godinu i pol vratila se u žuti dres kako bi pomogla matičnom klubu te svoje znanje prenijela mlađim košarkašicama. No nakon ove sezone odlučila je reći "dosta", tijelo sve teže podnosi ovaj ritam treninga i utakmica, pa se Sena oprostila od igranja, a klubu zadala novu "glavobolju" jer Mursa VROS do sljedeće sezone mora pronaći rješenje za centra kako pod košem ne bi bila velika praznina.

- Bilo je lijepo, ali treba misliti na zdravlje. Ima mnogo važnijih stvari od košarke - poručila je Sena. Iako je obitelj stavila na prvo mjesto, kćerku Veroniku i supruga Nikicu, ipak, prihvatila je poziv kluba i pomogla kad je Mursi VROS to bilo najpotrebnije i za to joj iz redova osječkog premijerligaša svi zahvaljuju.

Posljednjih ovosezonskih 40 domaćih minuta Sena je provela na klupi, a da će bez nje biti teško pokazao je i susret s Trešnjevkom. Osječke košarkašice parirale su do polovine druge četvrtine, Trešnjevka je tad preuzela vodstvo i nije ga ispuštala do kraja. I. Liović

Mursa VROS       57

Trešnjevka 2009       76

OSIJEK - Dvorana Jug. Bez gledatelja. Suci: Boris Hartman, Dino Barišić, Fran Stefan Andrić.

MURSA VROS: Blaževac 1, Kujundžić 4, Lovas, P.Šimunić 12, Mihaljević 18, Šarlija 13, Horvat, Rimac 7, Vuksanić 2, Matešić, Balić. Trener: Goran Gunjević.

TREŠNJEVKA 2009: Pavičić, Majstorović 14, Rodek 3, Banović, Obratov 18, Mühl, P.Jurič 2, J.Jurič 2, Galunić 10, Škara 13, Žaja 10. Trener: Dean Nemec.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 17:15, 12:24, 16:18, 12:19.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike