Svijet
NOSILA DROGU

Narkomačka uhvaćena pred zatvorom
Objavljeno 19. travnja, 2021.
Panamske su vlasti spriječile mačku u pokušaju krijumčarenja više vrsta droge u zatvor Nueva Esperanza u vrećici koja joj je bila privezana oko vrata. "Prijestupnicu" su čuvari presreli ispred vrata zatvora u pokrajini Colon, sjeverno od glavnoga grada Paname, u kojemu kazne služi 1700 zatvorenika.

Upravitelj panamskog zatvorskog sustava, Andres Gutierrez, novinarima je rekao da je "životinja u manjoj vrećici koja joj je bila zavezana oko vrata nosila nekoliko paketića kokaina i marihuane". Zatvorenici znaju hranom namamiti lokalne mace, na što se one naviknu, pa ih doušnici izvana poslije iskoriste za prijenos droge. Ured okružnog tužitelja za droge na Twitteru je napisao da je otvorio istragu o korištenju životinja u krijumčarenju ilegalnih supstancija u zatvor. Ured je objavio i fotografije paketića droge i mačaka uhvaćenih na djelu. Mace će sada biti premještene u lokalni Centar za udomljivanje kućnih ljubimaca.

Panama je poznata po tomu da u 23 državna zatvora kazne služi 18.000 zatvorenika, a većina je zatvora pretrpana. Prije su zatvorenicima Nueva Esperanze "prijatelji" izvana drogu slali preko golubova pismonoša i dronovima. H
Možda ste propustili...

KIŠE I OLUJE U PAKISTANU:

Poginulo 50 osoba

KONGRES IZGLASAO 61 MILIJARDU DOLARA ZA UKRAJINU

Rusija će pojačati napade dok ne stigne pomoć SAD-a

Najčitanije iz rubrike