Kultura
DANI MEDIJSKE PISMENOSTI 19. - 25. TRAVNJA

Kako se osjećaš s obje strane ekrana
Objavljeno 19. travnja, 2021.
U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici predstavljen je program četvrtih Dana medijske pismenosti koji će od 19. do 25. travnja pod sloganom "Važno je kako se osjećaš s obje strane ekrana" biti posvećeni utjecaju medija i medijskih sadržaja na mentalno zdravlje djece i mladih. U poruci koju je uputila ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek naglašena je važnosti medijske pismenosti i sposobnost kritičkog razumijevanja medija koje je dodatno izraženo u vrijeme pandemije i socijalne izolacije. Kontinuirano upozoravajući na važnost zaštite od opasnosti dezinformacija, ministrica je i ovom prigodom istaknula sustavnu podršku edukaciji i osnaživanju građana u vještinama medijske pismenosti.

Na konferenciji su sudjelovali i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, predstojnica UNICEF-a za Hrvatsku Regina M. Castillo i zamjenik ravnatelja Agencije i predsjednika Vijeća Robert Tomljenović. H
PARTL O PODRŠCI MINISTARSTVA
Osvrnuvši se na uspješnost portala medijskapismenost.hr, državni tajnik Krešimir Partl podsjetio je kako Ministarstvo podržava aktivnosti Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a u pripremi edukativnih i obrazovnih materijala za nastavu medijske pismenosti u školama i radionica u vrtićima. Pohvalio je edukativne materijale o utjecaju društvenih mreža i influencera, o sigurnosti na internetu te o razvoju kritičkog mišljenja mlađih generacija.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike