Regija
NAKON ŠTO SU POSLIJE 60 GODINA OBNOVILI RAD

DVD-u Đurđanci predano navalno vatrogasno vozilo
Objavljeno 17. travnja, 2021.

ĐURĐANCI – U đakovačkom prigradskom naselju Đurđanci danas je tamošnjem DVD-u, koje je obnovilo rad nakon 60 godina, predano navalno vatrogasno vozilo.

- Gospodine gradonačelniče! Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đurđanci postrojeni su u vašu čast i spremni za primopredaju vozila! Prijavak podnosi viši vatrogasni časnik i počasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Đakova Antun Jurman. Molim izvršite pregled!, rekao je tom prilikom Jurman. Nakon što je izvršio pregled postrojbe, đakovački gradonačelnik Marin Mandarić obratio se pripadnicima DVD-a Đurđanci s riječima „Braćo i sestre vatrogasci“, prisjetivši se kako je i sam dio života aktivno sudjelovao u radu DVD-a Đakovo.

– Posebno mi je drago što je u Đurđancima ponovno zažiio DVD. Uvjeren sam da ćete brinuti o sigurnosti svoga sela i sumještana, no gdje god postoji ovako društvo ono je dio šire društvene priče, rekao je Mandarić. Poručio je da je vatrogasno vozilo, koje je preko VZ Grada Đakova proslijeđeno DVD-u Đurđanci, prvi dio značajnijeg investiranja u opremu i objekte. Zahvalu gradonačelniku uputio je predsjednik mjesnog DVD-a Marko Bibković, izrazivši nadu da će u budućem radu imati podršku Grada, VZ-a, te prijatelja i donatora kako bi ispunili zacrtane ciljeve. Zapovjednik VZ Grada Đakova Ivan Klemen čestitao je DVD-u Đurđanci na obnovi rada. Obećao je da će VZ podržati volju za osposobljavanjem te pružiti svu tehničku pomoć koju Društvo bude trebalo. Predsjednica VMO-a Đurđanci Katarina Marinović rekla je kako današnji događaja za njihovo selo od velikog značaja. Zahvalila se Antunu Jurmanu koji je, kako je rekla, zajedno s mještanima krenuo u osnivanje društva i kojem ništa nije bilo teško učiniti. Na kraju svečanosti, vozilo je blagoslovio župnik Vlado Karačić. S.Župan

Možda ste propustili...

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike