Osijek
USUSRET IZBORIMA U OPĆINI BILJE

Nezavisnog kandidata Željka Cickaja podržao župan Anušić i HDZ Bilje
Objavljeno 17. travnja, 2021.

Nezavisnom kandidatu za načelnika Općine Bilje Željku Cickaju, koji taj posao već dva mandata za redom odrađuje na korist cijele tamošnje društvene zajednice i svih sela, jučer su na predstavljanju dali potpredsjednik HDZ-a i predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Anušić i Branimir Balažić, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Bilje.

 

- Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i časti županijskog HDZ-a na čelu sa županom Ivanom Anušićem ali općinsko, HDZ-u na čelu s Branimirom Balažićem jer ovo povjerenje koje su me ukazali zaista je izuzetno jer ja sam nezavisni kandidati. Kada vam tako velika parlamentara stranka daje svoju potporu znači da ono što smo učili kroz protekli period na čelu Općine Bilje zaista je nešto što treba poštivat, samim time što kao predstavljanje mene kao kandidata je zaista logičan slijed svega onoga što zajednički radimo u općini Bilje na planiranju, realizaciji i provođenju svih programa i projekata koje smo zajednički kroz Općinsko vijeće usuglasili i proveli. Po medijima gledamo naše političke suparnike kako pričaju da će „pokrenuti općinu Bilje“ pa mi se čini da je to čudan slogan jer na svakom koraku, gdje god se okreneš, jasno je vide rezultati našeg rada i ono što smo učinili i što činimo, zasta je provedbi niz projekata. Malo sam sarkastično osvrnuo na to, jer ne znam  kako to oni misle pokrenuti općinu Bilje osim da ubace u rikverc, a to nije dobro za našu općinu. Zato pozivam sve birače da pogledaju što im nudimo, moja Nezavisna lista Željka Cickaja i lista HDZ-a na području općina Bilje i da nam daju svoje povjerenje. Programe koje imamo, koje smo pripremili za naredno razdoblje, iako idemo s različitim listama, su usaglašeni. Surađujemo već četiri godine sa svime i sve što slijedi naredne četiri godine će biti također plod našeg zajedničkog rada i u sinergiji s županijskom i državnom vlasti – kazao je Cikaj.

 

Zajednički projekti koji su tijeku su obnova dvorca koji su pokrenuli sa Ivanom Anušićem, a koji je do sada stajao i čekao još od 2006. godine, Cickaj kaže da će nastaviti brigu o mladima od predškolske dobi pa do fakulteta, nastavljaju brinuti i o stariji, a tu su uključeni Vardarac ili Lug, u planu je izgradnja doma za starije i nemoćne…

Balažić je rekao da podržavaju Cickaja za načelnika je su imali odličnu suradnju te da treba istim tempom nastaviti jer još puno toga žele napraviti za cijelu zajednicu- „Zajedničkom suradnjom nas na razini Općine u sinergiji sa Županijom i Vladom Republike Hrvatske možemo apsolutno to i ostvariti i zato nam je potreban taj kontinuitet i sigurnost da se svi ti projekti ostvare“, poručio je Balažić.

- Načelnika Željka Cickaja podržava HDZ kao kandidata za načelnika općine Bilja koja je jedna od najvećih općina u Hrvatskoj, u našoj županiji je teritorijalno najveća s velikim brojem stanovnika. Bilje je bitna i velika općina, snažna općina koja ima velike potencijale koji se razvijaju. To je moguće ukoliko su čelnici regionalne samouprave i  čelnici lokalne samouprave svjesni toga i ukoliko to znaju raditi, a upravo je to slučaju ovdje u općini Bilje. Prije četiri godine, kada sam preuzeo vođenje Osječko-baranjske županije, odmah smo krenuli s realizacijom projekata zajedničkom komunikacijom i suradnjom s Općinom Bilje. Meni je ključno i bitno ravnomjeran razvoj naše županije i komunikacija s kvalitetnim ljudima koji znaju i koji hoće raditi, koji su predani svom poslu, koji svoju poziciju načelnika ne vide kao poziciju da bi nešto napravili za sebe ili da bi nešto odradili za sebe, nego da bi napravili sve za zajednicu koja ih je izbrala na to mjesto. Upravo je to slučaj s gospodinom Željkom Cickajem koji je kvalitetan i odličan načelnik, čovjek koji je i hrvatski branitelj, čovjek koji je svjestan problema i potreba cijele općine Bilje u svjestan je kako te probleme treba rješavati i zadovoljiti. Do sada smo zajedničkim snagama to sve realizirali, veliki su projekti koje radimo. Željko Cickaj ima apsolutnu podršku, apsolutnu podršku imaju i moje stranačke kolege iz Bilja na čelu sa Branimirom Balažićem, zajedno su i do sada surađivali i nije bilo nikakvih problema, nadam se da će to tako, naravno, biti i nadalje. Još jednom zahvaljujem za protekle četiri godine načelniku Cickaju na kvalitetnim inicijativama i kvalitetnim zajedničkim projektima, zahvala ide i svima vama koji ste to podržali. Iduće četiri godine koje su pred nama su izazovne i bitne, veliki su projekti pred nama. Nadam se boljem vremenu što se tiče pandemije, Baranja je najjača kontinentalna turistička destinacija u Hrvatskoj. Pobijedit ćemo i pandemiju i dočekati bolja vremena, u to ne sumnjam. Zato je potreban  kontinuitet i županijske vlasti i razina odgovornosti vođenja, ali i kontinuitet općinske razine sa Željkom Cickajem, i kontinuitet nacionalne razine – poručio je Ivan Anušić i zaželio Cickaju i Balažiću i listi HDZ-a uspjeh na izborima i nastavak zajedničke suradnje u naredne  četiri godine i još kvalitetnijoj razini i još kvalitetnijim projektima.  D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike