Sport
BSK IGRA NA KVARNERU

Nedostaju mu važne karike, ali BSK želi uzvratiti za jesen
Objavljeno 17. travnja, 2021.

S dvije u nizu pobjede i utvrđenim drugim mjestom Bjelobrđani čekaju subotnji ogled na riječkoj Krimeji u sklopu 26. kola Druge HNL.

BSK je otišao na noge protivniku koji ih je jesenas uvjerljivo porazio (3:0), i za čiji će uzvrat šef struke Tomislav Steinbrückner biti lišen usluga kvarteta iz udarne postave. Zbog akumuliranih žutih kartona izostat će kapetan i stoper Vedran Dalić te prvi ligaški topnik Marko Dabro, a radi ozljeda Josip Čikvar i Mate Bajić, također igrači napadačke orijentacije. Stoga će u tome segmentu biti teže pronaći dobitnu kombinaciju, iako je u međuvremenu stvorena širina kadra te će se moći odgovarajuće nadoknaditi izostale uz uvjerenje da neće izostati povećanje bodovnog salda. U tome smjeru išle su i riječi vratara Ilije Đilasa:

- Iako nećemo biti kompletni na Kvarneru uopće ne razmišljamo o porazu, nego kako domaćinu uzvratiti za jesenski na našem terenu. Kako će i Riječani imati identičnu ambiciju, tada se može očekivati dobar susret u kojem trebamo dati što možemo te se tada nadati pozitivnom ishodu. Atmosfera je odlična i ne namjeravamo to kvariti, a vjerujem da će trener ispred mene postaviti momčad koja će mi znatno pomoći da ne moram imati mnogo ozbiljnijih intervencija. Istodobno se nadam da moj kolega ispred suprotne mreže neće biti promatrač susreta, nego prilično aktivni sudionik, iz čega proizlazi da ćemo stvarati prigode i koji put poentirati za radosni povratak kući. U svakom slučaju nadamo se da Orijent 1919 neće biti jedini sastav koji će nam nanijeti oba ovosezonska poraza - optimističan je mladi čuvar BSK-ove mreže koji je kao prvi upravo jesenas startao protiv današnjeg domaćina s kojim je početak susreta predviđen u 16.30 sati. U proljetnom uzvratu "žuto-plava" momčad ponovno će igrati u formaciji 4-2-3-1, a očekuje se sljedeća početna: Đilas - Periša, Gavrić, Majtanić, Župan - Gbane, Mišić - Gvozdenović, Ilić, Vrdoljak - Selbol. D.L.

Standings provided by SofaScore LiveScore
PAROVI 26. KOLA
Cibalia - Sesvete, Junak - Kustošija, Osijek II - Opatija, Dugopolje - Inter Zaprešić, Croatia - Međimurje, Orijent 1919 - BSK i Rudeš - Solin igraju danas (subota), od 16.30 sati. Jučer su igrali Dubrava Tim kabel - Hajduk II, a susret Hrvatski dragovoljac - Dinamo II odgođen je za 5. svibnja.
Možda ste propustili...

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

Najčitanije iz rubrike