Sport
NOGOMETAŠICE OSIJEKA GOSTUJU U ZADRU

Dobiti Donat i onda s "jedinice" otići u Ligu za prvakinje Hrvatske
Objavljeno 16. travnja, 2021.
Ekipa Donata sutra (nedjelja) od 13 sati posljednji je suparnik nogometašicama Osijeka u osnovnom dijelu prvoligaškog prvenstva. Zadarski novak u konkurenciji iskazao se prilično konkurentnim i ima prigodu u debitantskom nastupu upasti u Ligu za prvaka, u koju će četiri prvoplasirana sastava nakon 14 odigranih kola. Osječanke su na vrhu i s njega namjeravaju u doigravanje za što im treba i pobjeda u Zadru, tako da domaće igračice, izvjesno, imaju samo teorijsku prigodu ugurati se u jači kvartet. Put vodi preko ligaškog lidera koji bi morao ostaviti bodove u Zadru, a što do sada nije bio slučaj, tako da, vjerojatno, neće biti ni sutrašnjom prigodom. Štićenice, naime, trenera Marijana Vuke jedanaest su puta pobijedile i u oba navrata remizirale sa Splitom od kojeg imaju bolju gol-razliku te je jasno da sutra ne bi smjelo biti kiksa. Očekuje ih nabrijani protivnik i dulji put koji bi mogao predstavljati i veći problem od Zadranki, o čemu je govorila Izabela Lojna:
- Dulje se putuju od uobičajenoga, pa to poremeti ritam, ali neovisno o tome u Zadru ćemo nastaviti u pobjedničkom. Domaćin se u dosadašnjem dijelu sezone iskazao prilično solidnim, tako da ćemo morati odigrati pravi susret kako bismo ga riješili u svoju korist. U to, zapravo, nitko i ne sumnja, a, kao i do sada, dat ćemo trenutačni maksimum i sigurno se u Osijek vratiti s nova tri boda. To je i imperativ jer ne bude li tako, pokvarili bismo sve ono što smo do sada pozitivno načinili, ponajprije u kontekstu da smo nadomak odlučujući ovosezonski susret igrati na domaćem terenu. Najnoviji "Kraj Drave" prošle smo nedjelje testirale i definitivno doznale da je Dinamo podignuo kvalitetu te će stoga doigravanje biti zahtjevno u praktički svim okršajima. Prethodno, međutim, moramo poraziti Donat i tada se pripremiti za završetak sezone u kojoj nam predstoji i Kup Hrvatske vratiti u Osijek - zaključila je kapetanica "zečica" koja će sutra morati češće pogledavati prema suparničkim vratima jer neće biti prve ligaške topnice Lorene Balić, koja izostaje zbog akumuliranih žutih kartona. D.L.
PAROVI 14. KOLA
Donat (Zadar) - Osijek, Dinamo (Zagreb) - Agram (Zagreb), Split - Neretva (Metković) i Marjan (Split) - Viktorija (Slavonski Brod).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike