Regija
DOBIO NEOČEKIVANU POMOĆ

Policajci Zoltanu vratili vjeru u život
Objavljeno 17. travnja, 2021.
VRPOLJE - Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje na usluzi su svojim građanima, što potvrđuje i primjer prijateljskog odnosa između policijskih službenika i mještanina Male Kopanice Zoltana Križana. Naime, kontakt-policajci uočili su da Zoltan živi u nehumanim uvjetima, bez ikakvih primanja, boraveći u staroj i trošnoj kući bez priključka na električnu energiju. Zoltanu su i prethodno pomagali mještani, svećenik, predstavnici Crvenog križa i Općine Velika Kopanica uz obećanje da će dobiti priključak električne energije. No ta je pomoć bila nedostatna, a Zoltan je, iako zahvalan za sve učinjeno, ipak pomalo gubio vjeru i nadu u bolji život.

Na inicijativu djelatnika Postaje granične policije Vrpolje, uz potporu voditelja, a posebice kontakt-policajca Damira Budimira, koji nije ostao ravnodušan na Zoltanove nevolje, ponovno je intenzivirana pomoć za Zoltana. Budimir je od prosinca 2020. godine do ožujka ove godine kontaktirao dobronamjerne građane te dogovorio prikupljanje i dostavu ogrjeva. Stupio je u kontakt i s predstavnicima Općine Velika Kopanica, Crvenog križa i mjesnim svećenikom, dogovorivši s njima pomoć u odjeći, paketima hrane, dostavi goriva za agregat, higijenskim i drugim potrepštinama.

Zoltan Križan odmah je uključen u adekvatne programe pomoći. Ganuti Zoltan nije mogao suspregnuti suze radosnice, hvaleći kontakt-policajca koji mu je uljepšao život, uvijek na usluzi jer ga može nazvati u svako doba dana ili noći.

- Kako su policijski službenici svojim skromnim dobročinstvom uz pozitivnu reakciju i podršku dobronamjernih razveselili Zoltana, nadamo se da će obećano biti ispunjeno, te da će u Zoltanovoj kućici ubrzo biti priključena električna energija - kaže Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske. M.Bu.
Dogovoreno je prikupljanje i dostava ogrjeva, pomoć u odjeći, paketima hrane, higijenskim potrepštinama...
Možda ste propustili...

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike