Regija
ŽIVJETI ZDRAVO - ZA VELIKE I MALE

Grade se i opremaju
igrališta i vježbališta
Objavljeno 16. travnja, 2021.
SLATINA - Uz brojna dječja igrališta na različitim lokacijama u gradu, u tijeku je opremanje i novog igrališta u Stublovačkoj ulici. U sklopu uređenja njegova okoliša bit će posađeno i nekoliko stabala koja će s vremenom djeci predstavljati zaštitu od sunca, a bit će postavljeno i desetak stupova javne rasvjete od dječjeg igrališta do kraja ulice prema izletištu Stublovac.

– Ovim projektom omogućit ćemo djeci i iz ove ulice da u školu ne moraju ići po mraku te ćemo tako povećati njihovu sigurnost, – naglasio je gradonačelnik Denis Ostrošić prilikom obilaska igrališta s pročelnikom Upravnog odjela za razvoj grada Marinom Kokorićem, voditeljem Odsjeka za komunalni sustav Vjekoslavom Hessom i direktorom tvrtke Slatina kom Sanjinom Hmelikom. Istaknuo je kako se u Slatini nastavlja s projektima uređenja dječjih igrališta i ostale infrastrukture koja će građanima omogućiti da žive što zdravijim načinom života.

Osim staze za hodanje određene i obilježene informativnim pločama u sklopu projekta "Živjeti zdravo", koji Grad provodi u suradnji s Ministarstvom zdravstva i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, u tijeku je opremanje dviju lokacija u gradu raznim spravama za vježbanje koje će hodačima omogućiti i druge oblike tjelesne aktivnosti, a smještene su pokraj slatinskih osnovnih škola Josipa Kozarca i Eugena Kumičića, a dječje igralište u malom parku u Ulici Ljudevita Jonkea bit će opremljeno novim igralima.

– Osim što se bavimo igralištima za djecu, koja obnavljamo i popravljamo, a koncesiju za njihovo održavanje ima tvrtka Slatina kom, važno je istaknuti da nastojimo izgraditi i nova. Tako će još jedna lokacija u Slatini koja do sada nije imala nikakvo dječje igralište biti opremljena novim igralima. Riječ je o prostoru pokraj OŠ Eugena Kumičića, gdje će biti smješteno dječje igralište u hladu tamošnjih stabala – zaključio je gradonačelnik Ostrošić. P.Ž.
Najčitanije iz rubrike