Regija
NOSKOVCI

Još pet mjeseci za biciklistički projekt Amazon of Europe Bike Trail
Objavljeno 17. travnja, 2021.
Na području Virovitičko-podravske županije bit će označeno 130 kilometara biciklističke rute
Veliki projekt Amazon of Europe Bike Trail, odobren kroz Interreg Danube Transnational Programme, aktivnosti je započeo u lipnju 2018. i trebao je trajati do 31. svibnja 2021. Njegova ukupna vrijednost je 3.176.000 eura, a EU ga sufinancira s 85 posto. Projektne aktivnosti Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije vrijedne su 158.000 eura.Cilj je projekta uspostava biciklističke rute i dodatnih sadržaja za bicikliste na području prekograničnog Rezervata biosfere Mura - Drava - Dunav, povezujući 700 kilometara toka triju rijeka na području Austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Srbije. Na području Virovitičko-podravske županije projekt je omogućio dodatno označavanje biciklističkih staza uz Dravu, izgradnju nove i dodatno opremanje postojeće biciklističke infrastrukture, uspostavljanje infotočaka o zaštićenom području i razvoj zajedničke web-platforme za razvoj održivih oblika turizma uz Dravu. Tijekom trajanja projekta održan je niz sastanaka svih projektnih partnera na kojima se dogovarala provedba planiranih aktivnosti, a neki od njih održani su u Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima. Na posljednjem, devetom sastanku projektnih partnera sudjelovali su članovi projektnoga tima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ-a, ravnateljica Tatjana Arnold Sabo, viši stručni suradnik za zaštićene dijelove prirode Antun Damjan i viša stručna suradnica za pripremu i provedbu projekata Sanja Janković.

Teme online sastanka bile su vezane uz promjene plana realizacije projekta jer je njegovo trajanje produženo za pet mjeseci, do 31. listopada 2021., pregled provedenih aktivnosti i onih preostalih te dogovaranje aktivnosti za sljedećih šest mjeseci. Sanja Janković prezentirala je status radova na uređenju i opremanju biciklističke rute u Virovitičko-podravskoj županiji.

Petar Žarković
Kroz pet zemalja
- Javna ustanova će na području naše županije označiti 130 kilometara biciklističke rute koja se nadovezuje na rute u susjednim županijama (Koprivničko-križevačkoj i Osječko-baranjskoj) i na postojeću europsku biciklističku rutu EuroVelo 13. Navedena ruta proteže se kroz ukupno pet zemalja uz rijeke Muru, Dravu i Dunav - objasnila je ravnateljica Tatjana Arnold Sabo.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike