Osijek
PETICIJA SA SJENJAKA

Grad još nije dao nikakav odgovor o obnovi igrališta
Objavljeno 17. travnja, 2021.
Potpisi čak 1200 stanovnika Sjenjaka predani su prije više od tri mjeseca u Kuhačevu 9

Stotinu je dana prošlo od kada su čelnici Gradske četvrti Novi grad gradskoj upravi uručili peticiju za obnovu dvaju košarkaških i jednog igrališta za odbojku na Sjenjaku, no do sada nisu dobili nikakvu povratnu informaciju ili odgovor. Iako je na peticiji 1200 potpisa iz tog osječkog stanovništvom najbrojnijeg stambenog naselja, za nadležne u Kuhačevoj 9 ni to nije bilo previše važno da bar pristojno odgovore na ovu zajedničku akciju Gradske četvrti i njezinih stanovnika.


- Čekali smo tri mjeseca, ali se iz Grada nije javio nitko, nismo dobili nikakav odgovor, nikakvu reakciju. Svjesni smo da nije vrijeme za neke velike investicije, ali očekivali smo bar neki odgovor, makar on bio i negativan. Ovako možemo samo pretpostaviti da to što smo im ostavili u prosincu prošle godine tamo nitko nije ni taknuo, a kamoli pročitao – kaže Luka Došen, predsjednik Gradske četvrti Novi grad, ogorčen zbog ovakvog ponašanja čelnika Grada.


Podsjetimo samo da je riječ o inicijativi koju su pokrenuli mladi i njihovi roditelji sa Sjenjaka koji su željeli imati obnovljena i sigurna igrališta na kojima provode slobodno vrijeme.
Tri igrališta

Radi se o tri igrališta stara četrdesetak godina koja zahtijevaju hitnu obnovu podloga i nužnu zamjenu opreme za rekreativno bavljenje sportom.


- Znamo da je tamo konfuzno stanje, da odlaze pročelnici pojedinih ureda - dodaje Došen, no postavlja si pitanje zar nema baš nikoga tko bi mogao poslati neki odgovor, bar zbog 1200 potpisa stanovnika ovoga grada.


Vodstvo Gradske četvrti Novi grad sada planira uputiti novi dopis Gradu i zatražiti njegovo očitovanje i reakcije na zahtjeve potpisnika peticije.
Ponoviti dopis

- Ljudi su zaista zainteresirani da se obnove ta igrališta, no kako građani mogu očekivati od ove gradske vlasti da će se nešto stvarno napraviti kada ne odgovara ni na njihove zahtjeve. Gradska četvrt je u svojim prioritetima za to namijenila oko 125 tisuća kuna, što, naravno, nije dovoljno jer, prema nekim projekcijama, da bi se obnova igrališta provela u cijelosti, potrebno je oko 350 tisuća kuna.


Nešto je novca ostalo od obilježavanja Dana Gradske četvrti prošle i pretprošle godine i taj novac ćemo uložiti samo da osvježimo igrališta, izvučemo bar nove linije... Pokušat ćemo pronaći sponzore koji bi nam financirali nabavu novih koševa i obruča i to je ono što mi možemo i želimo učiniti za našu četvrt - poručio je Došen, napominjući kako ipak očekuje da se netko iz Grada javi bar na ponovljeni dopis koji će poslati ovih dana.
Podsjetimo da je 1200 potpisa mještana Sjenjaka i okolnih naselja prikupljeno u mjesec i pol dana Planirano je da se najprije počne s rješavanjem i adaptacijom najzapadnijeg igrališta, tzv. Petrovića, te da se, uz poštovanje epidemiološke situacije, konačno i poduzmu određeni koraci. Obnova bi zadovoljavala standarde i bila dugotrajno rješenje za sva tri igrališta. Naravno, ako Grad prestane ignorirati inicijative svojih sugrađana.


Tomislav Prusina
Gradska četvrt je u svojim prioritetima za to namijenila oko 125 tisuća kuna, što, naravno, nije dovoljno
Popucan beton
Na dijelovima betona vidljive su pukotine nastale od korijenja platana, neravan je i prilično opasan za igranje, a ni nasuprotni koševi nisu postavljeni u istoj visini. To, naime, znači da osim podloge treba zamijeniti i konstrukcije, po mogućnosti stare centralne novijim konstrukcijama.
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike