Crna kronika
POLICIJA GA PRIJAVILA

Ukrao psa, izvadio mu mikročip i lažirao podatke za pseću putovnicu
Objavljeno 17. travnja, 2021.
Šezdesettrogodišnjak iz Čaglina osumnjičen je da je ukrao psa pasmine lagotto romagnolo, u vlasništvu 58-godišnjaka, 25. svibnja 2018. godine, između mjesta Paka i Sovski Dol. Nakon krađe, u razdoblju od svibnja 2018. do siječnja 2019. godine, iz ukradenog psa izvadio je mikročip te u siječnju 2019. u Puli kod ovlaštenog veterinara pod lažnim podacima za unaprijed navedenog psa ishodio putovnicu za kućne ljubimce na svoje ime, i to ovjerio. Policajci su nad 63-godišnjakom dovršili kriminalističko istraživanje, nakon čega su protiv njega podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog krađe i ovjeravanja neistinitog sadržaja.


U Hrvatskoj se sporadično pojave slučajevi krađe pasa, a najčešće se u Slavoniji kradu lovački psi. Prošle godine, početkom siječnja, virovitičkim policajcima 49-godišnjak s područja Općine Mikleuš prijavio je da mu je za vrijeme lova u blizini Rezovca netko ukrao lovačkog psa pasmine alpski brak jazavčar, jelenje smeđe boje koji je čipiran na lijevom uhu. Policajci su pokrenuli potragu i doznali da bi se pas mogao nalaziti na području općine Lukač, nakon čega su na adresi 45-godišnjaka pronašli te od njegove nevjenčane supruge u njegovoj odsutnosti oduzeli ukradenog psa koji je vraćen vlasniku. Desetak godina prije ovog slučaja lovcima na slatinskom području ukradena su četiri psa, a jedan i lovcu s požeškog područja. Tijekom 2008. godine, također na slatinskom području, ukraden je sibirski samojed.


Prije nešto više od godinu dana krčka policija provela je kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 29 godina zbog sumnje da je na širem području Krka provalio u maslinik i ukrao psa, čija se vrijednost cijeni na oko 15.000 kuna. Ukradeni pas pronađen je na širem crikveničkom području te je vraćen 56-godišnjoj vlasnici.
Nakon velikog potresa koji je krajem prosinca prošle godine pogodio Banovinu, nestao je određeni broj pasa, a jedan od kradljivaca je pronađen. Policajci iz Gline proveli su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom koji je osumnjičen da je u siječnju, u mjestu Donji Viduševac, iz dvorišta ukrao psa pasmine alpski brak jazavčar 39-godišnjaka. Pas je pronađen i vraćen vlasniku. Međutim, pas Hatchi, japanska akita, koji je nestao u potresu u Petrinji, na žalost, još nije pronađen. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike