Mozaik
DVA GLAZBENIKA SNIMILA DUET

"Inamorana" je novi hit Tončija Huljića i Petra Graše
Objavljeno 17. travnja, 2021.

"Inamorana" je novi hit Tončija Huljića i Petra Graše. Dva glazbenika koje veže duboko prijateljstvo nakon deset godina ponovno su udružila snage i iznjedrila hit koji autorski potpisuju Vjekoslava i Tonči Huljić.


- "Inamorana" je za zaljubljene, lijepa i sjetna pjesma, ali i simpatična priča o prolaznosti vremena i neprolaznosti potrebe da se zaljubite. Trenutno je u procesu završetak Grašina albuma i kako smo stalno zajedno u studiju, svako malo bih pjevao ono što sam pisao za njega i tako upropastio stvar, a on je htio pjevati nešto što sam ja pisao za sebe. Zato smo se našli na pola puta - objašnjava Tonči.


- U Tončijev projekt Madre Badesse zaljubio sam se na prvo slušanje i sretan sam što sam bio i ostao dio te priče. Nisam glazbenik koji je sklon duetima, no suradnja s Tončijem odavno nije službena već duboko prijateljska, pa tako ni ovo ne mogu nazvati suradnjom, već zajedničkom idejom dvojice prijatelja - dodaje Petar Grašo.



Baš kao i prethodni singl "Mare luda", "Inamorana" je pjesma dubokih emocija, a na novom albumu bit će još neke pjesme koje je publika imala prilike upoznati, poput "Žaj mi je" s Nenom Belanom. Na novom albumu nalaze se i tri instrumentalne obrade već dobro poznatih pjesama. Dvije je publika već upoznala: "Dva put san umra", napravljenu u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i Zborom "Ivan Goran Kovačić", te "Bjankarija (Kiša)", u kojoj je Tončiju gost Víctor Espínola, paragvajski multiinstrumentalist i pjevač. U trećoj Tonči otkriva posebnu gošću.


- 25 godina je prošlo od pjesme "Suze biserne" koju pjeva Jelena Rozga, tako da novi album sadrži instrumentalnu obradu ove pjesme. Refren je snimljen na hrvatskom i engleskom jeziku, a siguran sam i da će publika prepoznati vokal posebne gošće u ovoj pjesmi, Jelene - kaže Tonči.
Novi hit "Inamorana" prati i odličan spot za koji je Tonči Huljić osmislio scenarij. Snimljen je u staroj jezgri grada Splita, a uz Tončija i Grašu pojavljuje se i prekrasna mlada glumica i radiovoditeljica Petra Kapor. Režiju spota potpisuje Vojan Koceić. T.K.

Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike