Sport
PEP GUARDIOLA

Igrači koje sam vodio u Barceloni bili su ubojice
Objavljeno 16. travnja, 2021.
Menadžer nogometaša Manchester Cityja Pep Guardiola prisjetio se sjajne momčadi koju je vodio dok je bio trener Barcelone. Ta Barca obilježila je jednu nogometnu eru, tika-taka igra možda se nije svima sviđala, ali je uglavnom oduševljavala nogometne zaljubljenike diljem svijeta. Odlaskom Pepea i još nekih važnih igrača nestala je katalonska nogometna čarolija, a Guardiola je u intervjuu za TV3 govorio o ekipi i finalnoj utakmici Kupa kralja protiv Athletica.


- Kad sam izišao na teren, vidio sam da su igrači Athletica napeti. S druge strane, moji igrači izgledali su kao da igraju prijateljsku utakmicu. Naviknuli su se na to, znali su da će pobijediti. Bili su divni ljudi, ali su na terenu bili jeb... ubojice. Dali bi svakome pet, ma osam pogodaka, željeli su razbiti svakog suparnika. Ta momčad Barcelone bila je fenomenalna - kazao je Guardiola.


No Guardiola se nakon utakmice s Athleticom oprostio od te momčadi Barce, svog Camp Noua i svog kluba. Priznaje, nije mu bilo lako.
- Bio sam emotivniji nego u drugim finalima, ali sam pokušavao zadržati hladnoću - dodao je Guardiola, koji će ove sezone s Manchester Cityjem nastupiti u polufinalu Lige prvaka i nada se osvajanju trofeja jer, kaže, City ima sve kvalitete koje treba imati jedan prvak Europe. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike