Sport
MŽNL “OSIJEK-VINKOVCI” - 23. KOLO

Uzdrmana Olimpija putuje u Bošnjake na derbi začelja
Objavljeno 16. travnja, 2021.

Osječko-baranjski i vukovarsko-srijemski nogometni četvrtoligaši predstojećeg vikenda na rasporedu imaju susrete 23. kola od kojih će četiri biti u subotnje, a pet u nedjeljno poslijepodne, također od 17 sati.

Darđanski lider odlazi u Otok s deset bodova prednosti ispred najbližeg pratitelja iz Vinkovaca, momčad trenera Ivice Vučke imat će zahtjevnu otočku zadaću jer je tamošnji istoimeni sastav izrazito domaćinski, a i nije se slučajno smjestio u gornji dio redoslijeda. Drugoplasirani Dilj će u nedjelju ugostiti susjeda iz Starih Jankovaca, stanovnika donjeg dijela tablice, pa je jasno da bi koji osvojeni bod u Vinkovcima i te kako bio kapitalan u borbi za ostanak. Bodovi, pak, iz Bošnjaka imaju višestruku vrijednost jer se sastaju izravni konkurenti iz donjeg doma, ali uz dijametralno suprotna uvodna agregatna stanja. Domaći, naime, Zrinski prošle je etape donio kompletan plijen izvana, a istodobno je osječka Olimpija doživjela katastrofu na svom terenu, tako da uzdrmana dolazi na taj derbi začelja. Moguće je, međutim, da iz lige ispadne samo zadnjeplasirani, a taj je u velikom postotku već poznat jer je Torpedo osjetnije zaostao za konkurencijom, a i posjet baranjskim Mecama ne budi optimizam da će Kuševčani obogatiti bodovni konto. Grabovčani su proljetno istodobno bili učinkoviti, što im je donijelo treće mjesto koje će nastojati utvrditi u Babinoj Gredi kamo će trener Milan Vuica u nedjelju odvesti svoj sastav. Dočekuje ga Šokadija koja će imati obvezu rehabilitirati se za prethodnu "šesticu" u Jarmini. Tamo stanuju proljetno goropadni Borinci, koji stoga nisu bez izgleda u Kneževim Vinogradima gdje ih dočekuje dobrostojeći Borac. Bobotski će, također, igrati na svom terenu, a pohodit će ga pretposljednji Frankopan koji stoga ima želju i potrebu odnijeti nešto od solidnog domaćina. D.Lekšan

Standings provided by SofaScore LiveScore

PAROVI 23. KOLA
Otok - Darda, Borac (B) - Frankopan, Borac (KV) - Borinci i Radnički (M) - Torpedo igraju sutra (subota) od 17 sati kada počinju i nedjeljne utakmice: Mladost - Radnički (Ž), Zrinski - Olimpija, Dilj - HAŠK Sokol, Šokadija - Grabovac i Višnjevac - Slavonac.
Možda ste propustili...

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike