Sport
MEDALJE NA PH-U, PA POZIV U REPREZENTACIJU

Slavonci brane boje Hrvatske u Splitu
Objavljeno 15. travnja, 2021.
Split će 8. i 9. svibnja biti domaćin Europskog bacačkog kupa za seniore i seniorke na kojem će kao članovi hrvatske reprezentacije nastupiti i slavonski atletičari. Iz Atletskog kluba Slavonija-Žito u splitskom Parku mladeži boje Hrvatske branit će dvoje bacača kladiva. Karla Milinković odmjerit će snage u konkurenciji mlađih seniorki, dok će se Benjamin Lovrić nadmetati u seniorskoj konkurenciji. "Slavonijaši" su zaslužili poziv zbog uspjeha na nedavnom Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske gdje je Benjamin osvojio titulu prvaka države, dok je Karla uzela broncu među seniorkama te bila najbolja mlađa seniorka Prvenstva.


U Split ide i članica vinkovačkog AK Cibalia Andrea Doria Terzić, koja je na bacačkom PH-u osvojila srebrno odličje u bacanju kladiva.



Nakon što je Leiria otkazala organizaciju ovogodišnjeg Europskog bacačkog kupa (13. i 14. ožujka), zbog loše epidemiološke situacije u Portugalu, Hrvatski atletski savez ponudio je organizaciju vodstvu Europske atletike koje je prihvatilo ovu ponudu i donijelo odluku da se natjecanje održi u Splitu, na stadionu Park mladeži. To će biti treći put da se ovo natjecanje održava u Hrvatskoj. Prvi put to je bilo 2002. godine, u Puli, a nakon toga 2008. godine, u Splitu, također u Parku mladeži. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike