Osijek
NOVA AKCIJA U “FURAJ LEGA”

“Biciklinika” je svaki četvrtak u Huttlerovoj
Objavljeno 16. travnja, 2021.
Građani mogu samostalno servisirati svoje bicikle uz nadzor iskusnih biciklista i servisera

Od jučer (četvrtak) svi zaljubljenici u bicikle u gradu na Dravi imaju priliku jednom tjedno dobiti besplatnu stručnu pomoć oko popravka svojih ljubimaca na dva kotača, i to u organizaciji biciklističkog kluba “Furaj lega”, i klupske akcije servisiranja bicikla pod nazivom “Biciklinika”.

Nakon nedavno održane akcije u kojoj je ekipa iz "Furaj lega" sakupljala i popravljala bicikle koji su kasnije donirani potrebitima, sada je vrijeme, kažu, za nove aktivnosti.

- Konkretno, svi rekreativci i biciklisti koji žele samostalno servisirati svoj bicikl moći će to napraviti kod nas, u Huttlerovoj 27, jednom tjedno u nazočnost iskusnih biciklista i servisera. “Furaj Lega” će svima koji se četvrtkom od 11 do 17 sati pojave u klupskoj radionici osigurati sve potrebne alate kako bi biciklisti mogli uspješno popraviti sve nedostatke koji se nalaze na biciklima. Dakako, uz konkretan rad na popravku bicikla, rekreativni biciklisti moći će naučiti mnogo novih i zanimljivih stvari oko samog servisiranja bicikla. Privremenim će serviserima biti na raspolaganju znanje iskusnih biciklista koji su već bezbroj puta popravljali i servisirali svoje bicikle - poručuje Zlatko Đaković iz “Furaj lega” - ističući kako su Osječani poznati po tome da vole svoje bicikle te očekuje veliki odaziv.

I bio je upravu, ni pola sata nakon početka prve “Biciklinike” ispred prostorija “Furaj lega” već se stvorio red. U njemu je bila i 65-godišnja Pavica.

- Nisam od popravaka, nadam se da će mi dečki pomoć osposobiti bicikl. Nešto mu ne valja prednja guma, a i trebalo bi sve podmazati. Ja bez bicikla ne mogu. Živim pokraj bolnice, a suprug i ja obrađujemo blizu Nemetina jutro zemlje. Kada krene sadnja, svaki dan do zemlje i natrag prijeđem ukupno sedam kilometara! Nemam kako drukčije nego biciklom - rekla nam je Pavica.

Ivana Solar

SERVIS BESPLATAN, DONACIJE OD SRCA
Ideja za “Bicikliniku” nastala je na temelju sličnog projekta - “Biciklopopravljaone” u Zagrebu. Valja napomenuti kako je popravljanje bicikla potpuno besplatno, a oni koji to žele, moći će ostaviti neku skromnu donaciju za sve buduće projekte koje će “Furaj lega” organizirati.

Inače, ovaj je biciklistički klub osnovan u svibnju 2020. godine. “Veliki sam zaljubljenik u bicikle, pa mi je otvaranje kluba bila želja. I tako sam oko sebe okupio istomišljenike i, eto nas. Družimo se, sastajemo, popravljamo bicikle, nismo konkurencija nikome, pa nam i lokalni servisi rado pomognu gumama i dijelovima”, kaže Đaković.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije