Osijek
DALJSKA ŠETNICA

Rasvjeta solarna, druženja digitalna
Objavljeno 15. travnja, 2021.
Nakon uređenja parkova kao krajnjih dijelova dunavske šetnice u Dalju, došlo je na red i uređenje komunalne infrastrukture same šetnice. Naime, nakon završetka toga velikog projekta, sada noću šetnica svijetli od starog Patrijaršijskog parka na jednoj strani do novoga parka u Maloj Dalmaciji na drugoj strani.

Prema riječima direktorice općinskog komunalnog poduzeća Čvorkovac, Anđelke Tomašević, to je poseban projekt koji ima posebnu održivost kada je u pitanju energetska učinkovitost.

- Postavili smo nove klupe i koševe za otpad te uličnu javnu rasvjetu na solarnu energiju. Posebno nam je to drago jer naše komunalno poduzeće Čvorkovac i Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o. želi što je više moguće raditi na obnovljivim izvorima energije, da što manje zagađujemo okoliš i na taj način omogućujemo našoj djeci bolju budućnost. U skladu s tim, u komunalnom poduzeću radimo, posebice tijekom travnja, online s našom djecom. Iskreno se nadam da ćemo uskoro imati i neposredan kontakt, da će nam to omogućiti epidemiološke mjere, kroz dva projekta. Tijekom ovog mjeseca obilježavamo Dan planeta Zemlje, pa je jedan projekt vezan uz očuvanje našeg okoliša, a drugi uz prikupljanje električnog i elektronskog otpada. Poznato je da smo napravili i Reciklažno dvorište u Dalju kako bi građani mogli selektirati i deponirati na siguran način razne vrste otpada, koje se potom mogu reciklirati i ponovno oporabiti. Provedene su i edukacije stanovnika, od najmlađih do najstarijih, radi podizanja ekološke svijesti, a Čvorkovcu je gospodarenje otpadom jedna od temeljnih odrednica - istaknula je Anđelka Tomašević. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike