Osijek
MATICA UMIROVLJENIKA

Sužnjević predsjednica do 2025.
Objavljeno 15. travnja, 2021.
Marija Sužnjević izabrana je u četvrtak za još jedan četverogodišnji mandat na čelu Matice umirovljenika grada Osijeka, dok će njezin zamjenik do 2025. također ponovno biti Vinko Vranješ. Naime, Marija Sužnjević vođenje Matice u Osijeku preuzela je još 2015., i to tada kao v.d., nakon što se tadašnji predsjednik Grgo Nikšić razbolio, a službeno je mjesto predsjednice preuzela na izborima 2017. Riječ je o najvećoj umirovljeničkoj udruzi u Osijeku koja broji više od 1000 članova, a koja djeluje u 14 podružnica na području Grada.

Inače, u lipnju ove godine Matica umirovljenika grada Osijeka obilježit će 75 godina postojanja, a početkom godine nakon 50 godina promijenila je i adresu središnjice koja je sada u Strossmayerovoj 21.

- Zahvalna sam svim svojim kolegama koji su mi ponovno dali povjerenje, kako meni tako i kolegi Vranješu. Imam 73 godine i još dovoljno snage i vitalnosti da se bavim vođenjem Matice, ali već sada razmišljam o svojim nasljednicima, jer ovo je funkcija za koju je nužno pripremati se. Inače, Matica umirovljenika prati trendove i društvena događanja, tako da smo sada vrlo aktivni u prijavljivanju na projekte financirane iz Europskih fondova, a jedan takav nedavno smo i dobili, a putem njega tijekom cijele godine održavat će se brojna događanja za umirovljenike. Inače, treba znati da Matica djeluje u svom vlastitom prostoru i sve režije pokriva sama. Stoga smo zahvalni poslovnoj banci koja podržava naš rad donacijama, kao i Županiji osječko-baranjskoj, županu Ivanu Anušiću, predsjedniku županijske skupštine Draganu Vulinu i saborskom zastupniku Ivanu Radiću, koji se uvijek odazovu na poziv Matice. No, posebno želim zahvaliti i svim članovima koji pridonose radu Matice redovitom uplatom članarine u iznosu od 50 kuna, jer nam to pomaže za rad dnevnog boravka - poručila je Marija Sužnjević.

Recimo kako inače Matica umirovljenika na području cijele Hrvatske broji oko 280.000 članova.N.Z.Eberhard
Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

Najčitanije iz rubrike