Crna kronika
ŽUPANJAC UHIĆEN ZBOG POKUŠAJA UBOJSTVA U ŠTITARU

U birtaškoj svađi, a potom i tučnjavi, 70-godišnjak je nožem teško ranio susjeda
Objavljeno 16. travnja, 2021.

Svađa dvaju Županjaca, u dobi od 70 i 48 godina, imala je krvavi epilog u obližnjem Štitaru. U sukobu je 70-godišnjak izvadio džepni nož i zadao ubodnu ranu 48-godišnjaku, koji je s teškim ozljedama završio u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o dvojici susjeda, iz iste ulice u Županji, a sve se odigravalo u utorak oko 14 sati. Svađa među susjedima, a slijedio je potom i fizički obračun, izbila je, kako su potvrdili u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj, u ugostiteljskom objektu u Ulici bana J. Jelačića u mjestu Štitar pokraj Županje. "Uslijed sukoba je 70-godišnjak je džepnim nožem napao 48-godišnjaka, pri čemu je oštećenom zadao ranu na dijelu trupa", naveo je o krvavom obračunu policijski glasnogovornik Dragoslav Živković. Neslužbeno, mlađi Županjac je uboden u trbuh.

Policija je saznanja o tom nemilom događaju dobila iz vinkovačke bolnice gdje je nožem ubodeni 48-godišnjak naknadno zatražio liječničku pomoć. Prema onome što se moglo doznati, nakon krvavog obračuna u ugostiteljskom objektu oba su sudionika - pobjegla. Daljnji razvoj događaja bio je sljedeći - ubodeni je 48-godišnjak završio u bolnici, a njegova je 70-godišnjeg susjeda, koji ga je teško ozlijedio džepnim nožem, policija pronašla i uhitila, pod sumnjom za pokušaj ubojstva. Što je dovelo do svađe, a potom i "povlačenja" noža, među dvojicom susjeda nije zasad razjašnjeno. Spominje se međusobna zavada. Službeno nije u ovom trenutku poznato ni je li "u igri" možda, bio i alkohol jer dvojica sukobljenih susjeda, s obzirom na već opisani tijek događaja, nisu mogla odmah biti alkotestirana.

- Nakon dotadašnjeg provedenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su 70-godišnjaka u srijedu u 22 sata, uz kaznenu prijavu za kazneno djelo ubojstva u pokušaju, predali pritvorskom nadzorniku PU u Vinkovcima - izvijestili su iz policije.

Međutim, policijska istraga slučaja iz Štitara i dalje je u tijeku. Prema navodima policije ispitat će se sve okolnosti tog događaja "s ciljem utvrđivanja epidemioloških obveza i mjera". Ono što se u tom kontekstu neslužbeno moglo doznati, govori da zasad nije poznato gdje se točno odigrao krvavi sukob dvojice susjeda odnosno radi li se o terasi ili se, pak, sve zbivalo unutar ugostiteljskog objekta, što, u tom slučaju, za sobom povlači i pitanje odgovornosti glede mjera zaštite od COVID-19. S.Butigan
Za “potezanje” noža i ranjavanje 40-godišnjaka policija je doznala tek sutradan - iz bolnice
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

Najčitanije iz rubrike