Regija
GRAD SUFINANCIRA POSLODAVCE

Nova zapošljavanja pripravnika u Županji
Objavljeno 16. travnja, 2021.
ŽUPANJA - Nastavljajući pozitivnu praksu iz prethodnih godina, Grad Županja ovih će dana raspisati natječaj za zapošljavanje petero pripravnika - troje ekonomista te po jednog pravnika i prvostupnika koji će u gradskoj upravi dobiti priliku steći prvo radno iskustvo.

- U Gradu i gradskim tvrtkama nastojimo učiniti sve što možemo. Pozivam i druge poslodavce da pokažu solidarnost, da zaposle mlade školovane ljude i omoguće im odrađivanje pripravničkog staža i ulazak na tržište rada - apelira gradonačelnik Davor Miličević. A Grad će im nastojati maksimalno pomoći. Svaki će pripravnik, koji si uspije riješiti posao u jednoj od pet velikih tvrtki - u Domilu, Slavoniji, Sladorani, Tvinu ili Same Deutz Fahru, dobiti 100 posto sufinanciranje pripravničkog staža od Grada. A ostalim tvrtkama koje zaposle pripravnike Grad će isplatiti po 40.000 kuna kako bi budućim poslodavcima olakšali zapošljavanje i smanjili udio sufinanciranja za svakoga od njih.

Na stopostotno sufinanciranje Grad se odlučio zato što je riječ o tvrtkama od kojih potražuje znatna sredstva za komunalnu naknadu i na taj će im način omogućiti "prebijanje" dijela duga.

No, unatoč stimulativnim mjerama koje su na raspolaganju već nekoliko mjeseci, a kojima im se nastoji maksimalno izići u susret i pomoći mladima, Miličević nam razočarano otkriva da je interes poslodavaca za zapošljavanje pripravnika izostao. Do sada je zaposlena samo jedna osoba, u Sladorani, a Grad je s tvornicom napravio ugovor i u cijelosti će financirati odrađivanje pripravničkog staža.

Gradonačelnik smatra da je vrlo bitno mladima dati priliku da steknu iskustvo u struci u kojoj su se školovali, da im se nakon odrađivanja pripravničkog staža možda otvori i mogućnost zapošljavanja, da u svome gradu ostanu živjeti i raditi. Poziva poslodavce da pokažu senzibilitet i socijalu osjetljivost prema mladima i nezaposlenosti kao gorućem problemu.

Podsjeća da je Grad Županja među prvima u RH krenuo s programom zapošljavanja pripravnika kroz koji je u proteklih nekoliko godina prošlo više od 200 mladih osoba. Svi su oni položili državni stručni ispit, stekli određeno iskustvo, a većina ih je uspjela pronaći i stalan posao. I drugim mjerama u Gradu pokušavaju pomoći sugrađanima.

Višestruko su povećali porodiljne naknade, financijski pomažu učenike u opremanju za školu, svim redovnim studentima osigurana je gradska stipendija... M.L.O.
U pet velikih tvrtki u cijelosti financira odrađivanje staža, drugima po 40.000 kn za svakog pripravnika
5

pripravnika bit će zaposleno u gradskoj upravi, Miličević poziva poslodavce da pokažu senzibilitet prema mladima
Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike