Regija
DAN OPĆINE ČAČINCI

Odat će počast braniteljima i pomoći Petrinji
Objavljeno 16. travnja, 2021.
ČAČINCI - Općina Čačinci proslavlja Dan općine, a život općine najbolje predstavlja načelnik Mirko Mališ. On je na čelu općine 16 godina i od nje je napravio općinu urbanog stila koja korača k mjestu europskog štiha. Ove godine proslava Dana općine neće biti uobičajena jer epidemiološke mjere to ne dopuštaju.

- Središnji sadržaj je paljenje svijeća i polaganje vijenaca kod spomen-obilježja braniteljima u središtu Čačinaca, što ćemo učiniti uz vijećnike iz posljednjeg saziva. Ovaj dan smo posvetili onima koji su dali život za Hrvatsku i općinu Čačinci - kaže Mališ, dodavši kako će Dan općine biti povod i za humanitarnu akciju

- U suradnji s Gradom Orahovicom i općinama Zdenci i Crnac, na naš Dan općine vozimo u Petrinju materijal za popravak dvije uništene kuće u potresu jer želimo pomoći ljudima kojima je to najpotrebnije i ovim putem zahvaljujem svim našim sumještanima, gospodarstvenicima i obrtnicima koji su pomogli u ovoj akciji koju smo pokrenuli prije nekoliko mjeseci. Pomoć ide u grad Petrinju i mjesto Nebojan, a kasnije ćemo uputiti još jednu pomoć u mjesto Veliki Šušnjar, također jednoj obitelji kojoj je pomoć itekako nužna – kaže Mališ. V.G.
Možda ste propustili...

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike