TvObzor
FRANKA

Puna sam planova i neću si dopustiti da me išta baci u depresiju
Objavljeno 16. travnja, 2021.
Viktor je cijeloj obitelji uljepšao živote, dao jednu drukčiju emociju, znatiželjan je, apsolutno sve ga zanima i jako je aktivan, tako da smo cijeli dan okupirani samo njime

Naša pop-zvijezda Franka prije nekoliko tjedana predstavila je svoju emotivnu, snažnu i himničnu pjesmu “Bolji ljudi”. Riječ je o njezinu najnovijem singlu koji je nastao u radionici hitmejkera Ante Pecotića (glazba i tekst) i Bojana Šalomona Shalle (aranžman i produkcija).

Jednostavna, a opet snažna produkcija i melodija pjesme koja motivira u cijelosti je pridonijela emociji i u prvi plan stavila poruku pjesme koja slavi ono dobro i vjeru u bolje u ljudima i za koju se svakako može zaključiti kako je jedna od najiskrenijih, najpozitivnijih i najtoplijih Frankinih pjesama do sada. Izlaskom singla “Bolji ljudi” i pratećeg videospota Franka je sve bliže završetku svog drugog studijskog albuma koji bi trebao izići pred ljeto i na taj način naslijediti njezin prvijenac “Franka”, objavljen prije više od deset godina.

Nova pjesma bila je povod za kraći razgovor u kojem nam je 28-godišnja pjevačica otkrila kako je reagirala kada ju je prvi put čula te kada možemo očekivati izlazak albuma i u kakvom će se svjetlu predstaviti na njemu. Franku, koja nas je prije tri godine predstavljala na Eurosongu, pitali smo i za mišljenje o Albininoj pjesmi “Tick-Tock” i kako se nosi s izazovima pandemije, a simpatična Istrijanka rekla nam je i pokoju riječ o sinčiću Viktoru i suprugu Vedranu.

VELIKE PROMJENE
Kako je došlo do tvoje prve suradnje s Antom Pecotićem i Bojanom Šalamonom Shallom?

- Cijenim njihov rad i doista volim njihove pjesme. Jako mi se sviđaju Antini tekstovi i Shallin moderan pogled na produkciju! Prošla je godina svima donijela mnoge velike promjene, pa sam se i ja odlučila na nove suradnje.

Kako si reagirala kad si prvi put čula “Bolji ljudi” i kako bi opisala tu pjesmu?

- Svi koji su bili u studiju te večeri, znaju koliko me pjesma oduševila već s prvim taktovima. Jednostavno sam odmah znala da je “moja”... Taj gospel u refrenu me “kupio”. I opet - predivan Antin tekst!

Koja ekipa stoji iza videospota za “Bolji ljudi” i na kojim lokacijama je snimljen? Kako je bilo na snimanju? Jesi li zadovoljna načinom na koji je videospot vizualizirao pjesmu?

- Oko videospota za pjesmu “Bolji ljudi” sve se nekako jednostavno i staloženo slagalo. Nastao je u produkciji Sestrica, pod redateljskom palicom Luke Sepčića. Kako je i sam Luka rekao, energija pjesme se osjeti u videospotu, i to je ono najbolje u ovoj bajkovito-kolorističkoj alegoriji stvarnosti, kroz male sretne trenutke i njihove boje.

Kakve su dosadašnje reakcije i komentari na pjesmu i videospot? Što bi voljela da pjesma “Bolji ljudi” potakne kod slušatelja?

- Reakcije na pjesmu i videospot su sjajne! Ponosna sam na činjenicu da je duga dva tjedna pjesma bila u vrhu YouTube trendinga, a već samim ulaskom na službenu nacionalnu top-listu penje se k vrhu. No najvažnije su mi reakcije publike, one mi doista jako puno znače!

VOLIM TAJ ŠUŠUR EUROSONGA
Kada možemo očekivati izlazak tvog drugog albuma i po čemu će se on razlikovati od tvog prvijenca iz 2010. godine?

- Ako sve bude kako smo planirali i ako nam to ova pandemija dopusti, album bi trebao izići prije ljeta, u najgorem slučaju početkom jeseni. Album će imati i zvukom i tekstom hrabrijih pjesama, a razlikovat će se i po tome što će na njemu biti više autora.

Hoće li albumu prethoditi još koji singl? Ako da, hoće li to biti još jedan plod suradnje s Pecotićem i Shallom ili je u pitanju suradnja s nekim drugim autorsko-producentskim timom i je li u pitanju nova balada ili nešto brže, plesno?


- Naravno, pred ljeto pripremamo jednu zvukom zanimljivu pjesmu koju je radio jedan od najjačih producenata iz regije, Darko Dimitrov. Neka ostali detalji još ostanu tajna. U svakom slučaju, jako se veselim!

Kao netko tko je predstavljao Hrvatsku na Eurosongu, što kažeš na “Tick-Tock” i smatraš li da će nas Albina dostojno predstaviti sljedeći mjesec u Rotterdamu? Po čemu ćeš najviše pamtiti svoj nastup 2018. godine u Lisabonu? Što općenito misliš o Eurosongu i bi li voljela ponoviti to iskustvo?

- Albina za Eurosong uz sebe ima tim i vjerujem da će ona to odlično odraditi. Kako sam već rekla, bitno je i uživati na Eurosongu i upiti svaki trenutak. Meni je Eurosong jedno od najljepših događaja u karijeri. Sjećat ću se sjajne energije i pozitive mog tima, i zapravo bih to željela ponovno osjetiti. Općenito volim taj šušur Eurosonga!

DRUKČIJA EMOCIJA
Kako je maleni Viktor? Što si naučila o sebi kroz majčinstvo i na koji je način Viktorov dolazak na svijet utjecao na tvoj odnos s Vedranom?

- Viktor je cijeloj obitelji uljepšao živote, dao jednu drukčiju emociju. Znatiželjan je, apsolutno sve ga zanima i jako je aktivan, tako da smo cijeli dan okupirani samo njime. Vedran je divan tata, naš je odnos Viktorovim rođenjem dobio jednu novu dimenziju.

Kako se nosiš s “novim normalnim”? Koliko ti nedostaju koncerti i imaš li možda neke dogovorene nastupe? Što ti još nedostaje iz pretpandemijskog života i kamo ćeš prvo otputovati kada to bude moguće?

- Uh! Zbilja se teško nosim s ovim “novim normalnim”! Zapravo, strašno je biti svjestan da se ništa ne može planirati i kako se svaki dogovor već sutra može izjaloviti. Neopisivo mi nedostaju nastupi i koncerti. Na svu sreću, imala sam ih nekoliko tijekom ovih nenormalnih vremena, ali jedva čekam ponovno osjetiti tu energiju i zajedništvo! Nedostaje mi također i okupiti se s prijateljima, zabaviti se, porazgovarati, no, srećom, terase restorana su otvorene, pa sam za Uskrs s prijateljima iz rodnog Rapca uspjela uživati bar nakratko.

Osim albuma, koje si još glazbene i neglazbene ciljeve postavila za bližu budućnost?

- Mislim da nas je ova pandemija naučila koliko je teško postavljati planove i ciljeve, ali ja se ne dam! Moj tim i ja puni smo poslovnih planova i nećemo dopustiti da nas išta baci u depresiju! Ipak, najveća mi je želja održati veći koncert u Zagrebu, na koji ću, nažalost, morati pričekati još neko vrijeme.

Razgovarao: Danijel MIKLIĆ
Možda ste propustili...

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike