Regija
NEZAVISNI NA IZBORE POD SLOGANOM ''DJELA GOVORE ZA NAS''

Vjekoslav Belajević: Dokazali smo da znamo i možemo!
Objavljeno 15. travnja, 2021.

NIJEMCI

Pod sloganom ''Djela govore za nas'' Vjekoslav Belajević (nezavisni) predstavio je svoju kandidaturu za drugi mandat načelnika Općine Nijemci te nezavisnu listu za Općinsko vijeće. Belajević je zahvalio na ukazanom povjerenju u protekle četiri godine.

- Dokazali smo da znamo i možemo, dokazali smo da se naša Općina može razvijati po mjeri svakog njenog stanovnika, dokazali smo da je moguć ravnomjeran razvoj svih naselja, dokazali smo da znamo kako iskoristiti bespovratna sredstva Europske unije. Ponosni smo jer smo u ovoj izazovnoj godini prvi u Hrvatskoj po poticajima u poljoprivredi, a prvi u županiji po privlačenju sredstva iz Europske unije, rekao je Belajević. Dodao je kako nisu zaboravili ni osobe treće životne dobi, kojima su osigurali pomoć u kući, sufinaciranje toplica i financijsku pomoć.

- Kad govorimo o projektima, izgradili smo Centar za potporu poduzetnicima s deset novih uredskih prostora.Ukupno je izgrađeno i rekonstruirano veše od 29.000 dužnih metara pješačkih staza i cesta u vrijednosti većoj od 22 milijuna kuna.Osim toga 64.764 milijuna kuna je ukupna vrijednost privučenih sredstava iz Europskih fondova.U ove četiri godine puno toga se izgradilo, a samo neki od brojnih realiziranih projekata suDječji vrtić Bambi, poduzetnička zona Lipovac Jug te je izgrađena ulica Braće Radića Nijemci, rekao je Belajević.

Mnogo je planova i za iduće četiri godine, a kako kaže Belajević, planiraju i nadalje finacijski podupirati mlade, pomagati najstarijima, osnovati Fond za teško oboljele i pomoć roditeljima bolesne djece.

- Prioritet će nam biti rast zaposlenosti lokalnog stanovništa, podupirat ćemo i dalje Obiteljska poljoprivredna gospdarstva, poljoprivrednike, pravilno i pošteno raspodijeliti poljoprivredna zemljišta.Nastaviti uređivati igrališta i sportske objekte, izgradit ćemo nova dječja malonogometna igrališta. Poticati nove investicije i nastaviti projekte od strateškg značaja, a to su Poslovna zona Lipovac i autopark Lipovac te ključni projekt izgradnje kanalizacije, zaključio je Belajević.

Belajević je predstavio je i nezavisnu listu za Općinsko vijeće koju čine:  Josip Samoljanac, Đurica Manojlović, Andrijana Mikinac, Zlatko Cigić, Marijan Plavšić, Ivan Pandža, Vjekoslav Subotić, Martin Šibalić, Marija Margić, Monika Žderić, Violeta Krnjić i Marina Marinković.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike