Sport
KOŠARKAŠICA I POLITIČARKA: JELENA IVEZIĆ

Na Olimpijadi predvodila Hrvatsku, sad želi voditi svoju općinu Oriovac
Objavljeno 15. travnja, 2021.
Oni koji i samo ovlaš prate hrvatsku žensku košarku sigurno su čuli za Oriovčanku Jelenu Ivezić. Nekadašnja hrvatska reprezentativka, internacionalka koja je igrala u Španjolskoj, Italiji, Turskoj, Mađarskoj i Švedskoj, ujedno i jedna od najtrofejnijih hrvatskih košarkašica, koja je višestruka državna prvakinja i osvajačica Kupa, na zalasku košarkaške karijere počela je onu političku. Kao kapetanica ekipe predvodila je hrvatsku reprezentaciju 2012. na Olimpijskim igrama u Londonu, a sad kao načelnica želi voditi svoju općinu Oriovac. Na predstojećim svibanjskim lokalnim izborima bit će kandidatkinja HDZ-a za načelnika.

- Niz godina članica sam HDZ-a, a posljednjih nekoliko godina aktivnije sam uključena u rad stranke, tako da nisam baš jučer ušla u politiku. Da, želim biti načelnica Oriovca jer znam da bih mogla pomoći svojoj općini. Vidim što se događa u Oriovcu, koji su problemi, s čim se ljudi svaki dan susreću i željela bih promijeniti neke stvari jer znam da sve zajedno može mnogo bolje funkcionirati. Okupila sam ljude koji znaju više i bolje od mene o puno stvari, želim učiti, slušati savjete i učiniti nešto dobro na svim poljima - kaže Jelena Ivezić, koja gradi političku karijeru, ali još se nije povukla s košarkaških parketa. Trenutačno je članica udarne ekipe Plamen Požege.

Ivezić je puna planova i želja, odavno se potvrdila na košarkaškim parketima, sportski je ponos svoga mjesta, a sad taj Oriovac želi i voditi. Kaže, mjesta za napredak u općini ima u svim segmentima, posebice u sportu.

- Mi smo fenomen, sport u cijeloj Hrvatskoj je čudo. Ulaganja su minimalna, a rezultati maksimalni. Imamo problema s infrastrukturom, ali i ljudima koji vode sport. Ja sam "iznutra" i vidjela sam kako to funkcionira kod nas, a kako je negdje vani. Kao načelnica sigurno ću ulagati puno više u sport, ali i sve druge udruge zaslužuju i trebaju još veću potporu jer se na taj način najbolje promovira općina. No to je samo jedan od segmenata, jer Oriovac na svim poljima može i mora bolje - poručuje Jelena Ivezić, a na lokalnim izborima želi pobjedu, koja ne nosi neki trofej, nego mjesto načelnika općine Oriovac. I. Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku