Mozaik
OBJAVA SE OČEKUJE 28. SVIBNJA

Moby je najavio album “Reprise”, na kojemu će preoblikovati hitove
Objavljeno 15. travnja, 2021.
Richard Melville Hall, poznatiji kao Moby, najavio je novi album pod nazivom "Reprise", na kojemu će se naći preoblikovane verzije pjesama iz cijele njegove dugogodišnje karijere. To izdanje, koje će za prestižnu diskografsku kuću Deutsche Grammophon biti objavljeno 28. svibnja, najavljeno je novom verzijom pjesme "Porcelain" iz 1999. u kojoj gostuje Jim James iz grupe My Morning Jacket, prenosi internetski magazin Consequence of Sound. "Porcelain" nije jedina pjesma s nadolazećeg izdanja koja će uključivati gostujućeg izvođača. Umjesto da samostalno pristupi remiksiranju vlastitog materijala iz prošlosti, Moby je pozvao desetak suradnika iz cijelog spektra različitih glazbenih žanrova kako bi mu pomogli udahnuti novi život odabranim pjesmama. Glavni kreativni partner 55-godišnje ikone elektroničke glazbe za ovaj projekt bio je Budapest Art Orchestra, koji je uvelike pridonio u ponovnoj kontekstualizaciji klasika žanra koji su sada preoblikovani u bujne orkestralne skladbe. Uz frontmena grupe My Morning Jacket, u projekt su od gostujućih umjetnika uključeni: Mark Lanegan, Kris Kristofferson, Amythyst Kiah, Darlingside, Gregory Porter, Nataly Dawn, Skylar Grey, Vikingur Ólafsson, Mindy Jones, Apollo Jane, Novo Amor, Alice Skye, Deitrick Haddon i Luna Li.

Ideju da na ovaj način snimi ploču Moby je dobio u listopadu 2018. godine nakon što je u Koncertnoj dvorani "Walt Disney" izveo svoj prvi koncert s orkestrom (Los Angeles Philharmonic Orchestra pod ravnanjem Gustava Dudamela).

- Čeznem za jednostavnošću i ranjivošću koje možete dobiti akustičnom ili klasičnom glazbom. Žao mi je ako se ovo čini tako očitim, ali za mene je glavna svrha glazbe prenošenje emocija. Nastojim podijeliti određeni aspekt ljudskog stanja sa slušateljem - izjavio je Moby.

Nova verzija pjesme "Porcelain" - originalno je objavljena 1999. godine na petom Mobyjevu studijskom albumu "Play" - uz gudače i istinski krasan Jamesov vokal definitivno kanalizira taj kreativni pristup. Osim nje, na "Reprise" će se naći i Mobyjeve uspješnice kao što su "Extreme Ways", "Lift Me Up", "Go", "Why Does My Heart Feel So Bad?", "Natural Blues" i "We Are All Made of Stars".

D. Miklić
Čeznem za jednostavnošću i ranjivošću koje možete dobiti akustičnom ili klasičnom glazbom, kaže Moby
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike