Regija
VIJEĆE TELEFONSKI ZA REBALANS

Belišćani će krenuti u tri nova projekta
Objavljeno 15. travnja, 2021.
BELIŠĆE

Na ovotjednoj hitnoj telefonskoj sjednici belišćanski su gradski vijećnici izglasali treći rebalans proračuna, koji se mijenja zbog odobrenih novih projekata. Zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković objasnila je da je jedan od njih financiran iz Europskog socijalnog fonda, projekt pod nazivom "Zajedno za treću dob". Gradu je za njega odobreno nepovratnih 1,9 milijuna kuna s intenzitetom potpore od 100 posto.

"Projekt je svojevrstan nastavak brige o najstarijim sugrađanima i istovremeno zapošljavanja ranjivih skupina, jer je predviđeno zapošljavanje 11 osoba na razdoblje od 18 mjeseci, koje će obilaziti korisnike i pomagati im u kućanskim poslovima", pojasnila je Vučković, dodavši da je Gradu odobren i projekt izgradnje novog poduzetničkog inkubatora proizvodnog tipa, čime će se dati mogućnost novim start-up tvrtkama i malim poduzećima za dobivanje potpora za lakši početak poslovanja. Ukupna vrijednost projekta novog poduzetničkog inkubatora je 6,3 milijuna kuna, od čega je potpora četiri milijuna.

Kroz treći projekt za razvoj socijalnih usluga planirana je izgradnja nove zgrade, nazvane Centar za socijalne usluge. Njegov je nositelj belišćanska Matica umirovljenika, koja je registrirana za pružanje socijalnih usluga kao što su pomoć u kući, dnevni boravak za starije, organizirano stanovanje, a sve će to ovaj put biti unutar jedne zgrade. U vezi s tim projektom, Belišće je trenutačno na rezervnoj listi, čeka se povećanje alokacije i nakon toga donošenje odluke o financiranju i sklapanju ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava. Vrijednost projekta je čak 14,1 milijun kuna, a intenzitet potpore je stopostotan, pojasnila je zamjenica Vučković.

Trećim izmjenama i dopunama gradskog proračuna za 2021. godinu on je povećan za 889.308 kuna te sada iznosi 154.495.119 kuna. L. Aničić
Za gradnju novog poduzetničkog inkubatora proizvodnog tipa odobrena je potpora od četiri milijuna kuna
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike