Sport
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

I kad si u zaostatku 1:3, još možeš proći dalje
Objavljeno 14. travnja, 2021.
U Dortmundu i Liverpoolu igraju se preostale dvije uzvratne utakmice četvrtfinala nogometne Lige prvaka. Borussia (D) pokušat će nadoknaditi 1:2 protiv Manchester Cityja, a još teži posao čeka Liverpool, koji će na Anfieldu tražiti način prestići 1:3 protiv Real Madrida.

Više od dva pogotka zaostatka menadžera "redsa" Kloppa treba zabrinjavati može li njegova momčad nakon neprepoznatljivog izdanja prošlog tjedna pokazati svoje bolje lice. Svjestan toga je i Nijemac, koji priželjkuje čistu mrežu, a vjeruje kako će njegovi igrači u napadu kreirati puno više nego u prvom ogledu.

- Kada ste u zaostatku 1:3, čini se da ste već ispali, što znači da nemate što izgubiti. Ne trebamo se opterećivati zaostatkom i možemo li ga stići, puno je važnija naša izvedba. Prvi cilj nam treba biti pokušati pobijediti, a potom ćemo vidjeti. Čista mreža bila bi jako važna, ali ovo nije nimalo drukčije od bilo koje druge utakmice. Ne možemo zapostaviti obranu, jer ćemo sigurno biti kažnjeni. Sumnjam da postoji ijedna momčad na svijetu koja može spriječiti Real u stvaranju prilika. S obzirom na to da u Madridu nismo napravili previše prema naprijed, ne bi trebalo biti preteško u uzvratu kreirati više prilika, pa ćemo vidjeti.

Real stiže osokoljen ne samo pobjedom u tom prvom susretu nego i slavljem uz vrlo dobru igru i u El Clasicu, u kojem je ponovno odličan bio Luka Modrić. Jedine brige Zidaneu stvaraju izostanci, jer mu nedostaju Ramos, Vazquez, Varane, Hazard i Carvajal, a i Klopp već duže na raspolaganju nema Hendersona, Van Dijka, Gomeza i Matipa.

Borussia je vjerojatno mnoge iznenadila otporom na Etihadu, gdje je poražena tek u samoj završnici. Iako je Manchester City i dalje favorit, trener dortmundske momčadi Terzić ne gubi nadu za polufinale.

- Svi imamo golemu vjeru da možemo to napraviti, no samo to neće biti dovoljno. Pokazali smo da se možemo nositi s top-momčadima, bit će iznimno teško, ali uz velik trud i hrabrost možemo proći dalje. G.Roguljić
Možda ste propustili...

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana