Sport
HEP CROATIA CUP

“Kraljice šoka” protiv svjetskih prvakinja
Objavljeno 14. travnja, 2021.

U Poreču se od danas do petka održava jak međunarodni turnir rukometašica HEP Croatia Cup. Osim naših djevojaka, brončanih s prošlog Eura, nastupit će aktualne svjetske prvakinje Nizozemke te prvakinje svijeta iz 2011. Brazilke, a obje te reprezentacije nastupit će na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Kao i prošlog mjeseca, i ovo će reprezentativno okupljanje proći bez kompletnog planiranog kadra, jer koronavirus i dalje remeti planove. U karanteni je još uvijek izbornik Nenad Šoštarić, dok od igračica nedostaju Larissa Kalaus, Paula Posavec i Korina Karlovčan. Reprezentaciju će voditi Šoštarićeva prva asistentica Snježana Petika, a odlična je vijest da je nakon duge stanke zbog teške ozljede koljena sa suigračicama ponovno kapetanica Ivana Kapitanović.

- Predivno mi je ponovno biti tu. Uvijek mi je lijepo doći u reprezentaciju, atmosfera je uvijek predivna - rekla je Kapitanović, koja je povijesnu broncu naše reprezentacije pratila putem malih ekrana. U njezinoj odsutnosti suigračice je kao kapetanica vodila Katarina Ježić koja je, kao i ostale naše rukometašice, izrazila veliko zadovoljstvo što su ponovno na okupu.

- Koliko znam ovo će biti najjači Croatia Cup otkako sam u reprezentaciji. Svi smo vrlo uzbuđeni i sretni da smo se ponovno okupili nakon Europskog prvenstva i da imamo neke utakmice. Smatram da je sve bitno i važno, moramo dati sve od sebe, igrati kao što smo igrale do sada. Energija u ekipi je odlična i nadam se da će takav biti i rezultat. Samo moramo igrati svoju igru, bez obzira na to tko nedostaje - izjavila je naša pivotkinja.

Slično razmišlja i srednja vanjska Valentina Blažević, koja ističe kako je izostanak izbornika hendikep, ali da će se u Poreču provoditi njegov zacrtani plan.

- Jako se veselimo što imamo ove utakmice, jer do sada nismo imali prilike igrati takve prijateljske susrete. Nadam se da je to još jedan test za nas da vidimo gdje smo u ovom trenutku. Jedva čekamo zaigrati. Prošli smo put bile bez izbornika, sada još jednom. No, on se čuje s trenericom Petikom i sve njegove ideje su tu, s nama, nadam se da će se što prije oporaviti i što brže biti ponovno skupa - rekla je Blažević.

HEP Croatia Cup otvaraju večeras Hrvatska i Nizozemska, koje su igrale prije četiri mjeseca u Danskoj, kada su Hrvatice na putu do bronce "skinule" i svjetske prvakinje. G. Roguljić
Danas igraju Hrvatska - Nizozemska (20), u četvrtak Brazil - Nizozemska, a u petak Hrvatska - Brazil
Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike