Novosti
SOCIJALNI RADNICI PRIJAVILI VELJAČU I JANJIĆ MEDANČIĆ

Kaznene prijave zbog govora mržnje
Objavljeno 13. travnja, 2021.
Gotovo 200 socijalnih radnika i srodnih zanimanja iz cijele zemlje podnijelo je kaznenu prijavu protiv osnivačice građanske inicijative "Spasi me" Jelene Veljače i glumice Nataše Janjić Medančić, zbog komentara na društvenim mrežama.

Kaznenu prijavu državnom odvjetništvu u njihovo ime podnio je odvjetnik Klaudio Čurin. Njemu je punomoć dalo više od 150 socijalnih radnika (taj se broj poslije popeo do 200), a on smatra da su aktivistice počinile kazneno djelo protiv javnog reda – javnim poticanjem na nasilje i mržnju. Veljača je nakon smrti dvoipolgodišnje djevojčice, zatražila otkaze za sve odgovorne u Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradiški. U komentarima kojima se pridružila i Janjić Medančić, a u međuvremenu su obrisani, socijalni radnici su, između ostaloga, nazvali "uhljebima" i "ubojicama".

Glumica Nataša Janjić Medančić na Facebooku se ispričala što je ogorčenost i prestravljenost tim slučajem u privatnoj i vrlo općenitoj prepisci s Veljačom obojila neprimjerenim rječnikom. Ipak, poručila je da za djevojčicu zahtijeva pravdu koja neće biti umirena samo kažnjavanjem roditelja, nego i istragom o tome tko je zakazao u sustavu. I.Bošnjak
Možda ste propustili...