Regija
DIGITALNO, TRANSPARENTNO I OTVORENO PREMA GRAĐANIMA

Đakovo je prvo u Slavoniji
predstavilo implementaciju
web-platforme Otvoreni grad
Objavljeno 13. travnja, 2021.
ĐAKOVO

Uvodeći je prvi u Slavoniji, Grad Đakovo jučer je predstavo platformu Otvoreni grad, nastavljajući politiku digitalizacije rada gradske uprave i dovevši je tako do najviše razine dostupnoj građanima.

Uz poruku "digitalno, transparentno i otvoreno prema građanima", predstavili su je gradonačelnik Marin Mandarić i voditelj marketinga i prodaje Libusoft Cicoma - tvrtke partnera, Tomislav Knežević. Platforma djakovo.otvorenigrad.hr građanima pruža niz elektroničkih usluga što se odnose na informiranje/komunikaciju s gradskim službama te daje uvid u funkcioniranje Grada, i to sve na jednom mjestu.

Dosad su implementirane tri funkcionalnosti, pa će građanima biti omogućen pristup i korištenje funkcionalnosti Sustav informiranja građana (SIG), Financijske kartice te iTransparentnost. SIG ubrzava proces obrade i praćenja predmeta; potpuno je otvoren, što omogućava građanima uvid u svoje predmete u svim fazama rješavanja. Dostupan je preko računala, tableta ili mobilnog uređaja. Građani u svakom trenu, s bilo kojeg mjesta mogu provjeriti u kojem je statusu njihov predmet/dokument. Financijske kartice siguran su, diskretan online servis za uvid u osobne račune, preko kojeg je upravljanje osobnim financijama, a koje se odnose na obveze prema Gradu, jednostavno i brzo. Servisu se pristupa preko personaliziranog zaštićenog logina. Funkcionalnost iTransparentnosti na dnevnoj bazi daje pregled svih isplata iz gradskog proračuna prema pojedinim pravnim subjektima. Građani mogu u pretraživaču pronaći podatke o isplatama za proračunsku godinu, a klikom na pojedinu stavku dobiti dodatne informacije koje su sadržane u financijskim izvješćima Grada. "Ne može transparentnije. Grad Đakovo poštuje svoje građane otvarajući im uvid u financije", čulo se na prezentaciji.

Uz predstavljanje triju funkcionalnosti, Mandarić je podsjetio kako je Grad unazad dvije godine krenuo i u projekt Gradske riznice, a da je platforma Otvoreni grad nastavak te priče. Najavio je još dvije funkcionalnosti: Digitalni obrasci i iProračun. Prva omogućuje jednostavno popunjavanje i predaju obrazaca preko digitalnog servisa, a iProračun brzo i točno građanima prezentira sve relevantne informacije vezane uz proračun – u glavne gradske prihode, investicije i dr. "Ovakav pristup potiče povjerenje građana u sustav, u javnu upravu, politiku i političare", rekao je Mandarić.

Tomislav Knežević rekao je kako Libusoft Cicom već 30 godina razvija napredna rješenja za potrebe javnog sektora.
Suzana Župan
Do sada su, vezano uz ovu platformu, izrađene tri funkcionalnosti prema građanima, a slijede još dvije
Možda ste propustili...

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike