Regija
UŠTEDJET ĆE 62 POSTO TOPLINSKE ENERGIJE

Gotova je i energetska obnova sportskog doma NK Mladost
Objavljeno 14. travnja, 2021.
ČAČINCI

U novoobnovljenom sportskom domu Nogometnog kluba "Mladost" Čačinci održana je završna konferencija projekta "Energetska obnova zgrade sportskog doma u Čačincima". Konferenciji su nazočili načelnik općine Mirko Mališ i njegov zamjenik Alen Jurenac, ravnateljica Razvojne agencije VIDRA, pokretača projekta, Emina Kovač sa suradnicima, predsjednik NK Mladost Goran Bušljeta i povjerenik Vlade RH za Orahovicu Saša Rister.

- Posebno zahvaljujem našoj Razvojnoj agenciji VIDRA, koja je ovaj izuzetno važan projekt za našu općinu osmislila i provela, kao i svima koji su na bilo koji način sudjelovali. U Nogometnom klubuviše je od 100 ljudi, od kojih 60 djece, i ovom obnovom svi oni dobili su novi, moderniji i ugodniji prostor za rad i boravak, a ujedno uređenjem ove zgrade novi kompleks u kojem se ona nalazi, a gdje je i novoizgrađen dječji vrtić, također dobiva na novoj dimenziji i ljepoti – rekao je Mališ.

Projekt je predstavio djelatnik VIDRE Marijan Mikec naglasivši kako je zgrada obnovom prešla iz energetskog razreda E u B razred.

- Nakon ovog projekta ušteda godišnje toplinske energije je 62,19 posto, ušteda u emisiji ugljikova dioksida 65 posto, a ušteda u specifičnoj, godišnjoj primarnoj energiji je 59 posto. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od milijun kuna, a posrednička tijela su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Uređen je prostor od krovišta do poda i postavljena nova rasvjeta - rekao je Mikec. Kao što je rekao načelnik Mališ, projekt će posebno biti važan za djecu čačinačkog nogometnog kluba.

- U ime svih članova kluba zahvaljujem Općini i svima koji su pomogli u realizaciji projekta. NK Mladost je malen klub, ali klub u kojem je, ponosno možemo reći, 60 domaće djece. Seniori su također većinom domaći i za svoj klub igraju besplatno jer vole svoje sredinu, i možda smo među rijetkima u Slavoniji koji tako rade. Iznimno se brinemo da svi igrači imaju maksimalne uvjete od terena do svlačionica i opreme te pokazujemo kako mali klub s puno truda, rada i volje može imati zdravu sportsku sredinu - rekao je predsjednik kluba Goran Bušljeta. V.G.
Sam quam qui dolore lam earibus dandis et esto dolupta illecta sum am eost, si blaborerit mi, si volecup
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike