Regija
ZA VEĆU SIGURNOST PJEŠAKA U PROMETU

Novi nogostupi u slatinskim ulicama
Objavljeno 14. travnja, 2021.
SLATINA


Ulice u kojima su djelatnici tvrtke Slatina kom završili gradnju nogostupa obišli su gradonačelnik Denis Ostrošić, pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić, voditelj Odsjeka za komunalni sustav Vjekoslav Hess i direktor tvrtke Slatina kom Sanjin Hmelik.


Izgradnjom novih 77 metara staze Stublovačka ulica ima nogostup cijelom dužinom, a radovi su vrijedni više od 59.000 kuna. Ulica Potočani dobila je 210 metara nogostupa, od Mirne I do Banovačke, što je investicija od 241.000 kuna.


– Izgradnja staze u ovoj ulici bila je nužna radi sigurnosti pješaka jer je ulica puna zavoja na brdovitom terenu. Asfaltiranje je završeno, predstoji još uređenje okoliša kako bi se spriječio odron zemlje na nogostup – rekao je Hmelik.


Dovršena je i prva dionica pješačke staze u Ulici Matice hrvatske, dužine 65 i širine 1,5 metara. Sanacija oštećenja ceste, izmještanje dvaju stupova javne rasvjete i izgradnja nogostupa stajali su 85.000 kuna.


– Planiramo spojiti pješačke staze kompleksa Sekvoje sa stazama u ulicama Matice hrvatske i grofa Janka Draškovića, što će šetnicu zaokružiti u jednu cjelinu – istaknuo je Ostrošić.
– Za sve posjetitelje i stanovnike Ulice Matice hrvatske važno je da ćemo u sklopu druge faze radova napraviti i temelj za buduće proširenje parkirališta i prostor za kontejnere dalje od stambenih zgrada. Izgradnja dodatnih parkirnih mjesta planirana je za iduću godinu – rekao je. P.Ž.
Najčitanije iz rubrike