Regija
ZBOG SIGURNOSTI I ZAŠTITE UČENIKA U OŠ IVANA KOZARCA

Postavljaju ogradu oko škole
Objavljeno 14. travnja, 2021.
ŽUPANJA

Oko OŠ Ivana Kozarca do kraja travnja bit će postavljena zaštitna ograda s dva metra visokim plastificiranim pletivom. Svim školama u Hrvatskoj preporuka je da imaju ograđeni prostor radi zaštite i sigurnosti učenika. Prisiljeni situacijom, jer se u večernjim i noćnim satima kod škole skupljaju skupine pojedinaca, prave nered i iza sebe ostavljaju razbijene boce i drugo smeće, a devastira se i školska zgrada, na to su se odlučili i u ovoj školi. Ravnatelj Vladimir Jozanović ističe da ograda ne predstavlja ograničavanje slobode učenika, već je cilj da se oni sigurnije osjećaju.

- Po zakonu smo dužni poduzeti sve mjere da zaštitimo naše učenike, a ovo je jedna od njih - kaže.

Vrijednost investicije je 145.000 kuna. Bit će postavljeno oko 275 metara ograde, iz Ulice dr. Franje Račkog bit će kolni ulaz, klizna kapija s daljinskim upravljanjem, a prema Aleji Matice hrvatske vatrogasni prilaz, u slučaju potrebe za intervencijom.

- Školska zgrada bit će ograđena, zatvorena i prostor oko škole moći ćemo konačno očistiti, urediti i pustiti učenike. Zbog epidemiološke situacije preporuka je da se, kada je to moguće, nastava tjelesnog održava vani. Korištenje sportskih terena dogovarat ćemo s korisnicima, klubovima, bit će na raspolaganju i djeci poslije nastave, ali će ulaz u školsko dvorište biti kontroliran - zaključuje. M.L.O.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike