Osijek
I GRAD POMAŽE PODUZETNICIMA

Dvije godine zaredom udvostručene potpore
Objavljeno 14. travnja, 2021.
Portal Gradonačelnik.hr profilirao se kao generator vijesti i kreiranja rang-ljestvica najuspješnijih hrvatskih gradova po različitim kriterijima i kategorijama. Ovaj put izdvajaju Osijek kao vodeći grad po povećanju sredstava izdvojenih za poticanje poduzetnika. Grad Osijek je u 2019. godini udvostručio sredstva za poticaje poduzetnika te tradicijske i umjetničke obrte u odnosu na godinu ranije, no isto je nastavio i prošle godine, kada je provodio gospodarsku mjeru za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize te ponovno udvostručio sredstva za poticaje, pa je ukupno isplaćeno potpora u iznosu od 9,2 milijuna kuna.


Analiza je pokazala kako su 2018. godine dodijeljene potpore u visini od 2,4 milijuna kuna namijenjene za potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika, potpore za nabavu i ugradnju strojeva i opreme, potpore za certificiranje proizvoda i procesa, potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima, potpore za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije, potpore za izlaganje na sajmovima te potpore za stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenika. U 2019. godini taj iznos povećan je na 4,6 milijuna kuna, a uz poduzetnike uključeni su i obrtnici.
Grad Osijek 2016. godine prepoznao je ovaj oblik izravne financijske potpore za razvoj poduzetništva, tada je iz njegova proračuna bilo izdvojeno 237 tisuća kuna. D. Kuštro
ZA PODUZETNIŠTVO I IT SEKTOR
Početkom ožujka Grad Osijek raspisao je javne pozive za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva i u 2021. godini. Sveukupno je u proračunu za ovu namjenu osigurano 4,39 milijuna kuna. Objavljena su dva javna poziva, za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Osijeka u 2021. te za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Osijeka u 2021. godini za poduzetnike iz IT sektora.
Možda ste propustili...

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike