Sport
PRVA ŽNL OSJEČKO-BARANJSKA

Metalcu derbi i vodeća pozicija
Objavljeno 13. travnja, 2021.

Osječki Metalac ponovno je vodeća momčad osječko-baranjskog prvoligaškog nogometnog saziva! Epilog je to četvrtog proljetnog kola koje nije kompletno odigrano, budući da je u taboru popovačkog Hajduka utvrđena zaraza koronavirusom te Slavonac nije išao na to prekjučerašnje gostovanje. Ladimirevčani su tako ostali bez prigode obraniti prvo mjesto koje su vratili “metalci” čudesnim preokretom u derbiju kola, nakon što su gosti iz Feričanaca na odmoru vodili 2:1, da bi u zadnjih 20-ak minuta Osječani zabili čak tri pogotka te se domogli golemih bodova u borbi za konačno slavodobitništvo i plasman među državne četvrtoligaše. FEŠK je sada pao na peto mjesto, jer su ga, zahvaljujući gostujućim pobjedama, preskočili Tomislav iz Livane i Đurđenovac. Prvoimenovani je do kompletnog plijena došao preokretom u Donjem Miholjcu nakon uvodnog vodstva Jedinstva, a Đurđenovčani ranim pogotkom u Marijancima, poslije čega dobrostojeći domaći Hajduk nije uspio popraviti štetu. Slično je uzbudljivo i neizvjesno na dnu tablice koje sada drži Bilje i uvjerljiv domaći subotnji poraz od piškorevačkog Ratara ne sugerira u preporod tamošnjeg Baranjca.

Gostima je istodobno taj uspjeh itekako dobro sjeo kako bi dno gledali s pristojne udaljenosti. Baranjac, pak, iz Belog Manastira očito se probudio u čijem je kontekstu i remi u velimirovačkom derbiju začelja koji Croatiji nije dopustio odmak od tandema najugroženijih, a gosti su njime, poslije dugo vremena, napustili zadnju poziciju. Ishodi biljske i velimirovačke utakmice išli su u prilog Radniku koji je domaćom pobjedom nad dobrostojećim Viljevom malo odmaknuo od terceta najugroženijih, iako i nadalje mora biti maksimalno mobilan.

U tome kontekstu Slavoniji nije dobro sjeo domaći remi s Omladincem, budući da su Punitovčani u zoni koja ne jamči miran nastavak prvenstva u kojem se većina klubova s dna redoslijeda probudila, tako da će se morati početi skupljati bodovi u svim prigodama. Jamac je to nastavka uzbuđenja u oba tablična dijela... D.Lekšan

Standings provided by SofaScore LiveScore

REZULTATI 19. KOLA
Bilje - Ratar (Piškorevci) 0:4, Hajduk (Marijanci) - Đurđenovac 0:1, Croatia (Velimirovac) - Baranja Belje (Beli Manastir) 1:1, Jedinstvo (Donji Miholjac) - Tomislav (Livana) 1:2, Slavonija (Punitovci) - Omladinac (Josipovac Punitovački) 1:1, Radnik (Josipovac) - Viljevo 3:1 i Metalac (Osijek) - FEŠK (Feričanci) 4:2. Odgođen je susret Hajduk (Popovac) - Slavonac (Ladimirevci).
Najčitanije iz rubrike