Regija
ŽUPAN IVAN ANUŠIĆ:

Županija je u Beli Manastir uložila 34 milijuna kuna
Objavljeno 13. travnja, 2021.
U protekle četiri godine ulagalo se u Dom zdravlja, Dom za starije i nemoćne, Drugu srednju školu...
BELI MANASTIR - Približno 34 milijuna kuna u protekle četiri godine izravno je uloženo iz županijskog proračuna u ustanove i institucije na području Belog Manastira kao što su, primjerice, zgrada za fizikalnu medicinu s rehabilitacijom i specijalističkim ordinacijama belomanastirskog Doma zdravlja, brutopovršine približno petsto četvornih metara, Dom za starije i nemoćne osobe, Druga srednja škola i slično - istaknuo je prilikom jučerašnjeg posjeta Belom Manastiru župan osječko-baranjski Ivan Anušić, naglasivši kako su spomenuta ulaganja pravi primjer ‘‘poslovanja‘‘ Osječko-baranjske županije, kojoj je svojevrsni ‘‘core biznis‘‘ upravo ulaganje u zdravstvo i školstvo.- Na izgradnju zgrade za fizikalnu medicinu s rehabilitacijom i specijalističkim ordinacijama, u koju je uloženo desetak milijuna kuna, dugo se čekalo, a realizacijom tog projekta uspjeli smo omogućiti znatno brži i lakši pristup liječenju bolesti i rehabilitaciju građanima Belog Manastira, ali i cijele Baranje - rekao je Anušić, podsjetivši i na brojne zajedničke projekte s jedinim baranjskim gradom, među kojima je i besplatni školski obrok, koji Županija financira s devedeset posto ukupnog iznosa, a Grad sudjeluje s deset posto. Župan je najavio i nove projekte, koji će "biti na korist svim Belomanastircima".

Dogradonačelnik Belog Manastira Goran Hes nije propustio priliku zahvaliti i za milijunski iznos koji je iz županijskog proračuna izdvojen za pokretanje gradskih bazena, jednog od najsuvremenijih kupališno-rekreacijskih kompleksa u široj okolici, kao i za subvenciju koju Županija, u suradnji s Gradom, izdvaja za kredite mladim obiteljima koje ih realiziraju za potrebe stambenog zbrinjavanja.

Uz energetsku obnovu zgrade Druge srednje škole, Županija je financirala i sličan zahvat na Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir. Kako je istaknuo ravnatelj doma Tomislav Peran, opravdanost investicije dokazana je tijekom zime na izmaku jer je samo na grijanju ušteđeno približno 150 tisuća kuna. Inače, u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne u ovom je trenutku 169 korisnika, a zahvaljujući velikom angažmanu svih djelatnika, gotovo da su COVID free zona. Peran je najavio i nova županijska ulaganja.

Ivica Getto
Fizikalnu medicinu koristilo 2100 pacijenata
Kako je istaknuo Mato Lukić, ravnatelj Doma zdravlja Osječko-baranjske županije, tijekom prošle godine u zgradi za fizikalnu medicinu s rehabilitacijom i specijalističkim ordinacijama belomanastirskog Doma zdravlja liječilo se 2100 pacijenata koji su donedavno morali odlaziti u Osijek ili Bizovac. Na taj je način, zaključio je, znatno smanjen pritisak na spomenute ustanove. Govoreći o procjepljivanju, naglasio je kako je belomanastirski Dom zdravlja jedna od ukupno deset lokacija na području Osječko-baranjske županije na kojima se ono provodi. ‘’Tijekom proteklog tjedna nije bilo nikakvih problema. Kada doznamo koliko će doza stići na područje naše županije, objavit ćemo novi raspored procjepljivanja’’, rekao je Lukić.
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

Najčitanije iz rubrike