Crna kronika
PRIJAVLJENO VIŠE VOZAČA

Pijani vozili aute i padali s mopeda
Objavljeno 13. travnja, 2021.
Kao i do sada, i proteklog vikenda policija je imala pune ruke posla s pijanim i prebrzim vozačima u Slavoniji i Baranji. U subotu, oko 2.40 sati, u mjestu Biškupci, 22-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,97 promila upravljao Volkswagenom te je zbog brzine u zavoju izgubio nadzor nad vozilom, sletio s ceste i udario u stup javne rasvjete. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđene 18-godišnja i 20-godišnja putnica. Dan ranije, u petak, oko 18.30 sati, na parkirališnom prostoru u Osječkoj ulici u Požegi, 50-godišnjak je upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 1,73 promila, a tijekom vožnje izgubio je nadzor nad mopedom i pao na kolnik te se lakše ozlijedio. U Požeško-slavonskoj županiji tijekom vikenda u prometu je utvrđeno 67 prekršaja, od čega se 48 odnosilo na nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, i tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a zatečen je i jedan recidivist.

- Najveća novčana kazna predložena je za prekršaj koji se dogodio u petak, oko 8.30 sati, u Ulici Matije Gupca u Pakracu, gdje je u prometu zatečena 42-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom bez položenog vozačkog ispita. Protiv nje policija je predložila kaznu u iznosu od deset tisuća kuna i zabranu upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca, kada položi vozački ispit.

U vremenu od 9. do 11. travnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 22 vozača koji su imali nedopuštenu količinu alkohola u krvi i to 19 vozača automobila i tri biciklista. Najveća koncentracija alkohola, od 1,88 promila, izmjerena je u nedjelju, u 15.40 sati, u Belom Manastiru 46-godišnjem vozaču automobila. Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od dva mjeseca i šest negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju, u 11.39 sati, na obilaznici 106 brigade ZNG Republike Hrvatske, na 3. kilometru 11. dionice zaustavljen je automobil s kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin vozeći brzinom od 189 kilometara na sat na dionici gdje je ograničenje brzine 110 kilometara na sat. Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna do 15.000 kuna, zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od mjesec dana, i tri negativna prekršajna boda. S.Lacić
Možda ste propustili...

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

Najčitanije iz rubrike