Sport
ODBOJKAŠI S DRAVE PORAZOM OTVORILI DOIGRAVANJE ZA PRVAKA HRVATSKE

Uz lošu igru bili i bez odgovora na provokacije na svom parketu
Objavljeno 12. travnja, 2021.

Donedavno je sve izgledao idilično za odbojkaše s Drave, no u tjedan dana situacija se drastično promijenila i Mursa-Osijek dovela se u nezgodnu situaciju. Poraz u prvoj utakmici polufinala doigravanja na domaćem parketu od Splita ide u skupinu neugodnih iznenađenja.


Momčad Marija Tepperta priredila nam je neugodno iznenađenje, istina tek prvo ove sezone, ali dogodilo se to u najgorem mogućem trenutku. Mursaši su, umjesto na pobjedu do prolaska u finale, stigli na korak do ispadanja i kraja sezone. Jedino što je Mursi pošlo za rukom u ovom susretu je dobiti prvi set, u kojem su spasili dvije set-lopte suparnika. Nakon što su lako izgubili sljedeće dvije dionice, Osječani u četvrtom setu nisu iskoristili ni to što se ozlijedio najbolji igrač gostiju, ali nakon tih 11:11, nisu mogli pronaći rješenja za Split i bez Igora Omrčena.


- Odigrali smo lošu utakmicu, osim donekle prvog seta, sve ostalo bilo je ispod razine. U padu smo nakon osvajanja Kupa, ali vjerovao sam da ćemo polufinale ipak otvoriti domaćom pobjedom. U četvrtom setu imali smo nakratko prigodu izboriti odlučujući set, ali kada nam to nije pošlo za rukom, jasno da je suparnik sve zaključio i zasluženo slavio. Sada nema druge, nego pronaći izlaz iz neugodne situacije - kaže trener Mursa-Osijeka, koji je isprobao gotovo sve raspoložive snage, ali nije mogao pronaći dobitnu kombinaciju (čitaj postavu).
Prvi poraz u Gradskom vrtu nije mogao doći u gore vrijeme, ali s obzirom na trenutačno stanje duha u svlačionici, nije posve neočekivano. Već pred kraj ligaške sezone vidjelo se da Bogdanović, Matoković i suigrači nisu pravi te da su postali „ranjivi“. Tu ranjivost iskoristio je sastav koji je zadnjih sedam mjeseci skupljao frustracije u međusobnim ogledima, Split je izgubio posljednja četiri okršaja, ali je dočekao svoju prigodu i objeručke ju zgrabio. Pritom su iskazali i podosta nesportskog ponašanja, za što su dobili i dva crvena kartona u posljednjem setu. Zasluženo, a sudački dvojac Ksenija Jurković/Igor Pihler mogao je s prevencijom sasjeći u korijenu gostujuće provokacije (nisu zabranjene, ali neka granica ipak postoji), na koje su umjesto igrača domaćeg sastava čak više nasjeli članovi uprave koji su bili na tribinama. Bilo je ružnih slika, ozbiljniji incident je, srećom, izbjegnut, ali očito će ovo biti vruća serija. Polufinale doigravanje nosi povišene tenzije, ali ponašanje pojedinaca (prednjačio Karaula) bilo je pomalo degutantno gledati. No, kaže se da cilj opravdava sredstvo, a Split je svoj cilj ispunio. Kući se vratio s vrijednom pobjedom koju sada treba ipak i potvrditi. Nas ipak sada zanima kakva će biti reakcija igrača koji su donedavno bili na vrhu superligaškog poretka i koji su prije mjesec dana osvojili prvi trofej sezone. Nisu zaboravili igrati, ali moraju pronaći energiju, pa i dodatnu dozu drskosti i odvesti seriju u treću utakmicu. A to bi značilo još jedan dolazak Splita u Gradski vrt.


Nino Benčina
Mario Teppert,

trener "Mursaša"

Odigrali smo lošu utakmicu, osim donekle prvog seta, sve ostalo bilo je ispod razine. U padu smo nakon osvajanja Kupa, ali vjerovao sam da ćemo polufinale ipak otvoriti domaćom pobjedom.
MURSA-OSIJEK*1

SPLIT*3

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Bez gledatelja. Suci: Jurković i Pihler.

MURSA-OSIJEK: Bogdanović 4, Kraljević, Marinović, Matoković 17, K. Šućur 10, Suk, Prlić 6, Ivančić 1, J. Šućur, Škugor, Iliev 8, Nedić 1, Majer, Stanković 5.

SPLIT: Karaula, Krivić, Ličina 1, Gudelj, Ćosić 6, Đirlić 10, Glaurdić, Dell‘orco 11, Skočić 11, Omrčen 33, Sabjić, Kulušić.

REZULTAT PO SETOVIMA: 27:25, 18:25, 12:25, 23:25
DOMAĆINSTVO KAO PREDNOST
Jedino je Mrsa-Osijek bolje rangirani sastav koji je nakon prve utakmice polufunala izgubio prednost domaćeg parketa. U drugom dvoboju odbojkaša zagrebačka Mladost svladala je Ribola Kaštela 3:1 (25:21, 20:25, 25:11, 25:18). Kod odbojkašica igrali su Mladost - Dinamo 3:0 (25:16, 25:15, 25:13), dok je u gradskom obračunu Marina Kaštela dobila Kaštela 3:0 (25:2, 22:25, 25:18, 26:24). Uzvratni dvoboji igraju se u srijedu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike