Sport
EP U VESLANJU

Sinkovići opet bili dominantni i uzeli novo zlato
Objavljeno 11. travnja, 2021.
Na eurosmotri veslala i trojica Osječana, Lončarići i Šain, ali su ostala daleko od medalje

Sinković Brothers opet su na krovu Europe! Valent i Martin Sinković u dvojcu bez kormilara osvojili su zlatnu medalju na Europskom veslačkom prvenstvu u talijanskom Vareseu.


Sinkovićima ponovno nije bilo ravnih na vodi, bez pogreške su odradili Euro, a u nedjeljnoj finalnoj utrci odmah su krenuli svom snagom, poveli i stekli veliku prednost od 15-ak metara na prvom kilometru staze. Vodstvo su zadržali do kraja i uvjerljivo slavili s vremenom od 6:23.47 minuta ispred Talijana i Srba.


- Fenomenalna utrka i predivno je opet biti europski prvak nakon prošle godine kada su nas Rumunji iznenadili. Olimpijska je godina i jedva čekamo nove utrke, pogotovu povijesni, prvi Svjetski kup u Zagrebu - kazao je Valent Sinković nakon osvajanja zlata, istaknuvši kako su bratu i njemu glavni fokus ove sezone Olimpijske igre u Tokiju i osvajanje još jedne zlatne medalje.


U A-finalu samaca veslao je Vukovarac Damir Martin i završio kao peti s vremenom 6:57.35. To je dobar rezultat za Martina koji se pokušava vratiti u svoje najbolje izdanje nakon velikih problema s ozljedom, operacijom i dugim pauzama. I njegov glavni cilj ove sezone su Igre u Tokiju gdje će braniti olimpijsko srebro iz Rija. Zlatnu medalju u samcu osvojio je Nijemac Oliver Zeidler (6:48.86), srebro Danac Sverri Nielsen (6:49.97), a broncu Poljak Natan Wegrzycki-Szymczyk (6:51.85).


Na eurosmotri dobar dojam ostavile su i sestre Ivana i Josipa Jurković koje su u dvojcu bez kormilara bile pete u A-finalu, dok je u B-finalu nastupio hrvatski četverac bez kormilara koji su činili osječka braća Anton i Patrik Lončarić te Marko Ukropina i Ivan Piton. Oni su u B-finalu bili šesti s vremenom 6:16.18 minuta, što znači da su Euro završili ukupno 12. U Italiji je boje hrvatske branio još jedan osječki veslač, iskusni David Šain, koji je veslao u dvojcu na pariće sa Splićaninom Goranom Mahmutovićem. Osječko-splitska kombinacija natjecanje je završila šestim mjestom u C-finalu, ukupno 18. na eurosmotri.

Završilo je još jedno veliko natjecanje na kojemu su Sinkovići potvrdili dominaciju, naši ostali veslači nisu bili blizu medalje, ali su najavili da bi ovo mogla biti dobra sezona za njih.


Ivana Liović
5

naslova prvaka Europe imaju fenomenalna braća Sinković
5.

mjesto osvojio je Damir Martin u samcu i s obzirom na sve probleme to je za njega dobar rezultat
Šain u dvojcu na pariće završio 18. na eurosmotri, a braća Lončarić u "četvercu bez" su 12.
Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike